Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: På tur med Gudfar

måndag 30 juni 2008

På tur med Gudfar


Blev det i kväll. En rejält blöt oxå för den delen. Det regnade ganska hyggligt de frsta timmarna. Tur att vi både var väl ekiperade och torra inunder.
Vi köde av några olika ställen i Duvedsälven men det var trögt. Tror att vi kom ut lite väl sent. Vi var med i matchen först vid klockan 20.00.
Gudfar hade redan tidigt på eftermiddagen rapporterat om vakande fisk både på Brattlandsnacken och i Undersåkersälven men när vi väl kom ut så smattrade regnet bort alla tendenser att se några vak.
BÅda startade med guldskalle och på 5 kastet gick det på en frisk öring som var precis runt minimimåttet. Den hoppade och fajtades så det stod härliga till :-)
Men det blev allt. En stigning till torrfluga och några försiktiga nafs i nymf var allt där efter.
Det kom lite gula strömsländor seglande med vinden men på ytan var det märkbart lugnt.
Jag siktar på lite morgonfiske imorgon innan jobbet, det lovas bättring i vädret med mer sol, högre temp och mindre vind. I slutet på veckan talas det om temp på uppemot 25 grader.
Igår pep det till i morbilen och MMSen signalerade mottagen post. Det var Revisorn som skickade bild på delar av helgens fångst på Rengen. Det var en vacker bunt öringar i bra storlek de båda herrarna, Revisorn och hans kompis, stoltserade med. Allt taget på fluga.

Det har varit bra rörelse i butiken idag och det är kul att se att så många, gamla kunder, hittar till mitt nya jobb. FÖr er som inte vet vad jag gör nu så är det Sportkällaren som är min arbetsplats. Vi ligger en trappa upp på Åre Torg i det nya centrumhuset. Så det är inte svårt att finna fram till oss. Här hittar ni förutom det vanliga som kan behövas i fiskeväg och dagsaktuella fisketips och rapporter från älv och sjö.

Bilderna i dagens inlägg är fån turen till Edsåsdalen igår och de dagsländesurplande öringarna i Henån.



Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 23.25
Temperatur: 10,8 grader
Vind: Västlig 3,8 m/s
Molnlighet: Mulet och tidvis regn
Vattenföring: 94 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: