Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Surregn och gråhimmel

torsdag 12 juni 2008

Surregn och gråhimmel


Sån tur att det då finns vänner med ganska likartad inställning till trevliga kvällsaktiviteter när fisket får vila. Stenhuggarn ringde vid middagstid och undrade om det inte var läge för en pilsner på vårt lokala etablisemang i byn. Idén hakade vi, jag och P, på direkt och ett samtal gick även till Revisorn som inte heller ville försätta chansen till lite surr i allmänhet och fiskesurr i synnerhet. Många olika historier dryftades och teorier utbyttes allt medan nivån i mitt Guiness-glas sänktes.
Revisorn hade en natt i Dammån att rapportera av och vad jag förstod så har det tagits lite fin fisk där nere redan. Stenhuggarn väntar på sitt reklamerade Loomis-spö bland mycket annat som avhandlades. Trevligt var det och det kommer vi göra om fler gånger. Nu i sommar kanske det blir lite klent men då kan ju förhoppningsvis umgänget förläggas till älven i stället.

Grannen Dahlberg ringde in en rapport tidigare och hade i regnet idag haft riktigt fint fiske. Lövsta, Tegefors och delar av Duvedsälven var avfiskade med flera 6-7 hg öringar som resultat. Det känns som vissa har orättvist mycket fritid ;-)

Älven har åter börjat stiga efter senaste dagarnas regn och tyvärr så ser inte prognosen så munter ut för närmaste veckan heller för den delen. 7-12 grader och mestadels mulet och regn. Trist värre.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 22.10
Temperatur: 5,3 grader
Vind: Västlig 2,5 m/s
Molnlighet: Mulet och lätt regn
Vattenföring: 215 m3/s
Skittfiske
Lunkan

1 kommentar:

Henke sa...

Hej, under tiden viss svingade bägaren så svingade man spöet i survädret, och bra gick det. Årets första harr visade sej och den var inte så dålig. synd att man ej kan lägga in bilder här, men jag mailar den till din mail så kan du ju se..... hmmm jo den tog på roger....