Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Torrflugepremiären

söndag 8 juni 2008

Torrflugepremiären

begicks idag. Sonen och jag tog en eftermiddagstur upp till Lövsta-nacken och där, redan på plats, mötte vi en kompis från Duvedsbyn. Han hade redan fiskat i någon timme och fått kroka av några propellrar.
Det har varit lite blåsigt i dag så bitvis var det lite lurigt att köra fluga. Vattnet är fortfarande högt men idag har älven börjat sjunka. Blir det inte tokmycket regn i veckan så tror jag att vi sett toppen på årets andra vårflod.
Sonen fick inte vadafritt då suget i strömmen är för starkt utan jag fanns ett steg nedströms honom helatiden. Vi hängde på en engelsk våtklassiker, Heckham Peckham Green, på tafsen och redan på andra kastet var en öring och visade intresse för flugan men han fick inte kroka den ordentligt.
Ytterligare någon stigning hade han innan vi fiskat av sträcken. Kaffe och macka på brinken med det var kompisens tur att fiska hot spotsen.
Jag fick själv 3 propellrar på fluga samt en 4 hg på Roger-draget. (Roger rules) Kasta snett mot strömmen och veva så sakta du bara vågar så händer det grejer :-)

Nu kom bildbeviset från Västgöten i butikens fisketurer i Ottsjön med grannskap. Här har ni resultatet av en soliga dags långdragskörande på ovannämnda sjö.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 19.40
Temperatur: 15,6 grader
Vind: Nordvästlig 2,2 m/s
Molnlighet: Mulnande
Vattenföring: 209 m3/s
Skittfiske
Lunkan

2 kommentarer:

Henke sa...

God kväll, gårdagens natt gav två öringar runt 600g, som vanligt på den lilla gröna vobblern ;)Det var trögt men så kom några små vak och då satt dom. En säker källa säger att det har landats öring på 2500g där i veckan, hört något om det?

skitfiske, Henke.

Lunkan sa...

Nixi inte ett ljud om någon storöring. Forskar vidare idet

Lunkan