Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Solen åter :-)

tisdag 1 juli 2008

Solen åter :-)


Nu börjar det strömma in rapporter till butiken. Herr Zipline var nere i Brattland en timme igår och fick kroka av 5-6 fina öringar på Klinkhamer. Han meddelade dock att vattennivån var något hög för riktig säker vadning.
Rapporter från Enan talade om stor öring med 1,2 kg på topp. Dock avslöjades inte fångstmetod.
En annan kund hade anammat mitt tips på att bege sig över Åresjön i båt till älvens utlopp i regnet igår kväll och han var glad och nöjd när han kom förbi idag. Han körde spinn då det blåste väl mycket för att flugkastningen skulle kännas säker.
Själv passade jag på att ge älven en timma innan jobbet i förmiddags och hade en propeller som krokades av. Duvedsälven känns ännu lite hög och kall för att det riktigt ska ha kommit igång.

Imorgon blir det en tur till Storån med Flugbindarn och Gudfar. Bindarna ska få visa lite av sina "hemliga" hotspots :-) Imorgon kommer även Mr Troutlaw och Roslagsredaktörn åter till dalen och vi siktar på lite driftfiske i Åreälven på fredag.

Som överskriften antyder så har solen återkommit till dalen. Idag så sken det upp och direkt steg tempen. Jag gissar att det har hänt ganska mycket i fiskeväg i eftermiddag och kväll. Ska bli kul att höra rapporterna imorgon.
Kan ni inte komma in i butiken och rapportera direkt så använda gärna Läsarnas Fiskerapport
Vädret ser ut att bi fint närmaste dagarna med bra mycket behagligare temperaturer. Bådar gott för kläckningarna.


Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 21.55
Temperatur: 11,6 grader
Vind: Nordlig 1,8 m/s
Molnlighet: klart
Vattenföring: 94 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: