Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Kanonpremiär i Stjördal

måndag 9 juni 2008

Kanonpremiär i Stjördal


Årets förstadygn på Stjördalsälven är det bästa på många många år. Bara under första dygnet så landades det 61 laxar att jämföra med 23 i fjol och 55 2003 som var det dittils bästa året under andra milleniet. Jag pratade med en granne häromdagen som hade fiskat de första dygnen, tyvärr inte fått något på land men förlorat en storlax och haft ytterligare några dragningar i flugan. Han låg nere på Midkil camping tillika den fysiska platsen för invägningen och rapporteringen till lakseborsen.com . Det blev nästan lite tråkigt efter ett tag att titta på alla andras laxar när han själv gick bet menade han på men tillade i nästa andetag att premiären är premiären och på fjolårets så gick han i lax direkt första dygnet.
Jag har precis varit inne och kollat läget på lakseborsen.com och det regn vi fick hit igår hade först passerat över Stjördalen. Älven hade stigit från c.a 55 m3/s igår till dryga 150 m3/s idag. Laxasteg på gång. De som är på plats när älven börjar sjunka och klarna kan ha dragit vinstlotten med dubbeljackpot :-). Stjördalselva kan nästan karakteriseras som flomälv även om den inte blir helt tom vid långvarig värme så är det på flomen som mesta laxen stiger. Om det inte kommer regn kan laxen följa flo´n upp till Vold, ett av valden längre i älven och sedan vända ut med ebben igen när havet drar sig tillbaka. Kommer det inget nytt vatten uppifrån så älven så blir laxen kvar i fjorden. Men så är nog inte fallet nu, laxer går mot lekplatserna och ny fisk kommer in i poolerna.
Fick idag en rapport från Slaktarn som fiskat några dygn på Namsen och landat 3 lax med topp på 6,5 kg. Han verkade nöjd men ville ha mer.
Jag hoppas få tid att åka över och prova på några dagar i sommar.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 21.40
Temperatur: 8,3 grader
Vind: Nordlig 0.4 m7s
Molnlighet: Mulet och regn
Vattenföring: 203 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: