Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Båt nedan Tegefors

fredag 4 juli 2008

Båt nedan Tegefors


Det blev premiär i den båten jag införskaffade för nästan 2 år sedan och hämtade hem ifjol. Det är inte alltid det går så fort :-)
En Truster elmotor hakades bakpå och det gick riktigt bra.
Stenhuggarn var med på turen och vi driftade lite nedan Tegefors mellan tio och halv två. Stekhett och obarmhärtig sol. Den har satt sina spår på ben och armar, en riktig shorts/T-shirt bränna är på gång.
Fisken var trög i värmen och det blev några propellrar som resultat.
Mr Troutlaw och Roslagsredaktörn anslöt i egen båt och de begav sig senare ner mot Åresjön. Enligt avlagda rapporter så var det inte mycket mer än propellrar de fick heller.

Efter fisketuren var sedan Gudfar med familj på middag och på meny stod sonens storöring från tidigare i år. I foliepaket med gröns sparris, sockerärtor och färsktimjan på grillen prydde den bordet. Mumma helt enkelt.

Igår så träffade jag Skollärar´n som meddelade att han haft bra fiske på Gevsjön i förra veckan mellan de hård blåsdagar som varit. Flera rödignar på kilot plus på fluga är inte illa. Hans fiskekompis hade även kontakt en dag med en av Gevsjöns riktiga bumligar. Han hade tidigare under dagen fått en öring på dryga kilot när det senare be på något i en helt annan kaliber. Fisken tog betet och gick direkt i en 15 sekunders rusning innan den valde att släppa. Det hade bara skrikigt i rullen.

Nu ska vi ut en sväng och kolla in läget på helgens spektakel i Duved.
Countryfestivalen som åter uppstått på sin ursprungliga plats efter lite dribbel hit och dit med Holiday Club och Restaurang Pigo som tillfälliga lokaler.

Åter tillbaka. Fulla gubbar i westernhatt som urinerar ogenerat bakom bajjamajjorna på gräsmattan utanför Föreningshuset, var inget som lockade varesig mig, sonen eller P att vidare beskåda. Nåja inget nytt under solen.
Dessa tillställningar lockar fram saker som vi nästan aldrig
annars ser nere i byn och efter festivalen är de lika spårlöst borta som innan. Kanske nedkrupna bako någon sten eller så :-)

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 22.25
Temperatur: 20,3 grader
Vind: Nordvästlig 0,1 m/s
Molnlighet: Klart och fint
Vattenföring: 86 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: