Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Med köksmästarn på älven

fredag 18 juli 2008

Med köksmästarn på älven

Väl hemma från jobbet så pep det till i mobilen. Blir det något fiske i kväll? Köksmästarn var laddad och så även jag. Efter avslutad middag och lite skönt eftermiddags prat med gumman så bar det i väg. Duvedsälven stod på agendan och det kändes som att något var på gång. Det var första kvällen på länge som det inte blåste och var hygglig temperatur.
Förhoppningarna skruvades upp ytterligare när vi kom fra till vår tänkta fiskeplats och vi såg att vi var ensamma. Sporadiska vak visade att det fanns fisk på plats. På plats var även småsvedan, jag börjar bli bra less på dem vid det här laget :-(
Klinkhamer Olive på ny tafs och nu skulle dom tas. Redan efter några minuters fiske så landades första fisken. Dryga minimimåttet som fick gå tillbaka. Därefter var det trögt. Ytterlgiare en liten propeller fick krokas av innan vi tog en välsmakande kaffe. Det började vaka lite mer och vi gruperade om. Tyvärr utan resulat. Det var trögt.
Skollärarn mötte upp, han fiska längre uppströms, och meddelade att han också bara fått propellrar men att gårdagsnatten varit något alldeles extra. 30 örinar hade krokats av varav 8-9 st låg mellan halv och trekvartskilot i vikt. Allt taget på nattsländepuppa, grön.
Köksmästarn och jag gjorde en omflyttning och förflyttade oss någon kilometer nedströms. Vi fiskade igenom en "säker" sträcka och fick kroka av varsin propeller till.
Den större fisken står ännu så länge och trycker djupt men det bär mig stort emot att falla till föga för sjunklina och streamer.

Fd. Grannen Dahlberg MMS-ade in rapport och bild på två öringar tagna på 18 grams Roger-drag nedan Tegeforsen 0,85 kg och 1,1 kg. Det konstiga var att det såg väldigt misstänkt ut att vara samma fisk på båda bilderna :-) Får forska vidare i det imorgon.


Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 00.45
Temperatur: 7,8 grader
Vind: Väst 0,8 m/s
Molnlighet: Halvklart
Vattenföring: 76 m3/s
Skittfiske
Lunkan

1 kommentar:

Christer "Sumpen" Sundberg sa...

Det är ju då F-N att Åke har rätt med var fisken ligger och plockar upp den med "monsterdraget allan", igen.
/ Christer