Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Hemma i dag

onsdag 13 augusti 2008

Hemma i dag

Det regnar lätt, himlen är grå och det drar i trädkronorna. Sommaren är över och höstluften har tagit grepp om dalen. Jag vet inte om det är det som gjort öringen så svårflörtad men något är det. Idag så har jag mest hålit på och pulat runt här hemma. Sonen sitter med en polare framför datorn på sitt rum och på spisen står lite bröd på jäsning. Det blir avsmakning på nybakat i kväll :-)´
Om en timme så ska vi hämta upp gumman i Åre och slå följe med Vaktmästarn och hans familj på sommarauktion i Kall. Hoppas på att kunna hitta något roligt i fiske eller jaktväg ikväll.
Det känns lite konstigt att inte ha något jobb att gå till. Skönt att få vara ledig är det ju mn osäkerheten över framtiden gör att jag inte riktigt kan njuta. Förra veckan så skulle vi ha börjat packa ihop alla varor i butiken men det har skjutits på framtiden och vi är ännu inte igång. Vet inte när det blir, om det blir eller vad det blir!?!
Mest konstigt känns att inte få ha daglig kontakt med fiskarna (de som fiskar och inte de i vattnet) i Åredalen. Varje sommar de senaste 5 så har det varit surr om flugor, tips på drag, nya spön och laga vadare men sedan 3 veckor tillbaka så har det bara varit tyst. Trist!
Har ni något att delge mig och bloggen om fiske och fiskelycka så skicka ett mail.

Jag har undanhållit er två riktiga storöringar. Enligt utsago så har det tagits en öring i Handölan på 4,8 kg på fluga. Jag hade fiskaren inne i butikenstrax innan konkursen och han var minst sagt nöjd. Tro det!
Den andra skickade Slaktarn i Järpen in på MMS. Det var en fiskekompis till honom som plockat en fin öring nere i Kvitsle förra helgen på modiga 4,5 kg.

På tal om Kvitsle så jobbar fiskevårdsföreningen hårt där nere med fiskevården. I fjol så lyftes det ut 80 ton lekgrus på nacken i Ockeströmmen. Det har rivits en flottningsstyrarm vid Herrgårdsholmen för att skapa ett nytt yngel och lekområde för harren. Det utlyfta lekgruset är i storlek anpassat för storöringen. Det konstaterades vid dykinventering 2006 att även Kvitsle är en lekplats för Storsjöstoröringen och inte bara en ström de vandrar igenom på väg mot Dammån.
Ett berömvärt arbete är redan nedlagt i Kvitsle och jag hoppas att det betalar sig i mer och större fisk, både öring och harr. Mer info hittar ni på:Ocke-Kvitsleströmmarnas FVO

Bössmakarn har nu skickat över lite bilder på sin fajt och fisk från Hemligforsen. 1,9 kg på en 12:an svart rackelhane. Den snurrar nu med på Wall of Fame.
Är det nån annan som har några justa bilder till Wall och Fame så droppa ett mail.

Nu är brödet klart och ska ur ugnen så här avslutas dagens rapport.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 16.55
Temperatur: 13 grader
Vind: Ostlig 2,4 m/s
Molnlighet: Mulet & lätt regn
Vattenföring: 43 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: