Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: 3 Generationer på Duvedsälven

lördag 23 augusti 2008

3 Generationer på Duvedsälven

Mor, far och syster kom på besök över helgen så idag gjorde de manliga delarna av familjen Lundkvist en fisketur på älven.
Vi startade vid Sundet men det var fel plats då far enbart hade gummistövlar och det var väl långgrunt där. Vi fortsatte upp till golfbanan, där det föresten var febril aktivitet. Fulla parkeringen med bilar och massor av folk på banorna. Gissar att det är sista rycket även på golfen för säsongen.
NEdanför hål 9 satt det ett gäng fiskare redan så vi fortsatte upp en bit efter älve. Far körde Dynamiten, en Roger släkting från Knosas. Sonen körde Cobra och själv gick jag med fluga.
Vi nötte på en dryg timme innan vi åter gjorde en rockad och flyttade oss nedströms. Far hade 2 dragningar i grejerna medan jag och sonen gick tomt helt.
Sista stället vi fiskade av var strax uppströms jvg-bron nere i Duved men inte heller här visade det sig någon fisk och vi hade inga känningar alls.
Idag körde jag med Opti Streamen #6 och testade första gången riktigt en Aircell dubbeltaperad 6:a. Oj oj oj vad det gick att kaste med den kombinationen. Jag tror att det där med DT-linor ska jag utforska mer i framtiden. :-)


Mr Troutlaw och Roslagsredaktörn är på väg hemåt just nu. Igår gjorde de älven osäker med några fiskar som resultat. Dock hade det visat sig stor, riktigt stor fisk. Hemma här i köket över en pilsner så avhandlades storöring, fjällturen och
nästa sommars fisketurer och ev. havsöringsexcursioner i Roslagens skärgård.

Det ramlade in en rapport från ett par av de gamla trogna raskens kunderna som varit i Gaula och gjort livet surt för laxen. På veckan fick de två lax var 8,5 8,2 7,3 och 3,6 kg var resultatet. Bild ligger på Wall of Fame

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 17.05
Temperatur: 15,3 grader
Vind: Ostlig 2,9 m/s
Molnlighet: Klart - halvklart
Vattenföring: 72 m3/s
Skittfiske
Lunkan

1 kommentar:

Powell Family sa...

Tjenare storfiskaren! Alltid lika roligt att kika in har och se vad som ar nytt i fiskevarlden. Hoppas allt ar bra med er. Kram kram / Mia