Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Målarn sätter färg & Prylar till salu!

måndag 10 augusti 2009

Målarn sätter färg & Prylar till salu!

23.00 stod vi utvadade i strömmen Målarn, Västgöten och jag. Första fisketuren med Västgöten och andra med Målarn för denna säsong.
Nattligt streamerfiske på Duvedsälven var det som gällde. Planen ar att visa herrarna samt fiska av en av de hetare sträckorna i jakte på storöring.
Allt började enligt planen när Målarn redan efter 10 minuter hade första fiskkontakten men tyvärr så klev den av. Vi fiskade oss vidare nedströms i det tilltagande mörkret och pannlamporna behövdes för att reda tafstrassel och byta fluga.
Hela sträckan drogs igenom och ingen mer känning. Väl nere vid stoppet så stod jag och Målarn och utbytte teorier när det biter till rejält i hans fluga. Några kort ögoneblick av spänning innan spöt åter rätade ut sig, tomt.
Efter ett rådslag så kom vi fram till att platsbyte var det som gällde. Vi flyttade oss några hundra meter nedströms och en fin strömfåra som har givit fin fisk tidigare. Troutlaw fick en på 56 cm och 1,6 kg för några somrar sedan just där.
Västgöten fick stenen, Målarn nästa hotspot medan jag gick lite längre ner. Ganska omgående var en fisk uppe och visade sig med ett ordentligt plask. Spänningen steg, vem skulle få den?
Efter en dryg halvtimmes frestande så stod vi åter tomhänta med långa näsor. Vi skulle precis bege oss hemåt när Målarn åter har en dragning i flugan på samma plats som fisken visade sig tidigare. Ett kast till, lite längre denna gång och och långsam svepning gav utdelning och spöt stod i båge. denna gång gick allt som det skulle och snart kunde det inkasseras en fin matöring på 8 hg.
Knepet denna kväll var stor, då menar jag stor, tungstreamer fiskad djupt och långsamt som var melodin.
Det har även kommit in lite rapporter från olika håll i dalen.
Nygårds MMS:ade in bild på en fin öring och en fin röding tagna på Hensjön. Rödingen steg till en fluga.
Mr Toyota raporterade in middag bestående av rökt Gevsjö-öring och hotade med att komma åter nästa helg för att göra älven osäker.
Roslagsredaktörn är i dalen och siktar på fjällfiske denna vecka. Rapport kommer.
Revisorn tittade in på kontoret idag på en kaffe och avlade rapport, han hade haft fint fiske häromdagen längs Duvedsälven.
Här kommer även bild på min mellanöring tagen på torrfluga med "Lilla Gula #3" häromdagen.
Älven går nu närmast i perfekt nivå och öringen börjar så sakterliga göra sig i ordning för leken. Fram med det tunga artelleriet och ut i natten så ska ni se att det kan bli något stort, ja kanske tillochmed riktigt stort.

Jag har gjort lite rensningar bland mina prylar och lagt ut lite smått och gott på Tradera. Kolla i listan till höger så ser ni vad det är och länkas direkt till resp. pryl. Kan vara fyndläge! :-)

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 23.25
Temperatur: 12,1 grader
Vind: Sydostlig 0,6 m/s
Molnlighet: Mulet och regn
Vattenföring: 57 m3/s
Skittfiske
Lunkan

1 kommentar:

Arkitekten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.