Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Lax och öring

söndag 16 augusti 2009

Lax och öring

Revisorn med Sidekick begav sig till Meråker för laxjakt. Älven var på skjunkande och förutsättnignarna var således kanon.
Första rapporten igår talade om läckande vadare och knäckta spön. I förmiddags trillade det in en till denna gång med bild men inget annat. Väntar på utförligare rapport om vikt, fångstman och fångstplats. Återkommer när det inkommit.
Mr Toyota har åter varit i dalen och gjort livet surt för traktens öringar. Fick rapport om två torrflugefångade fiskar från Gevsjön nyss. 43 cm 680 gram och 46 cm och 910 gram. Båda tagna på Europea12 från båt ute på sjön. Drillningarna blev läckra då båda fiskarna gick mot botten på 12 meters djup :-)
Målarn har härjat i Tångböle i helgen ihop med en nyinflyttad gammal telisåkare , eller ska vi säga telis kraschare. Under min tid på Raskens så var han inne tätt som ofta med den ena krökta skidan, sumpade bindnignarn eller spräckta pjäxan efter den andra :-)
Rapporterna från deras helg talar mest om propellrar uppemot stekpannefisk.

Annars har det varit lugnt på rapportfronten. Rospiggen med sällskap kommer upp till veckan och vi planerar att äntligen få till en kväll eller två med fiske, kaffe och samvaro.
Nu när jag kom hem från helgens besök hos Mor och Far så låg ett kuvert från Dan-tackel och väntade, linorna hade kommit. Nu blir det lite klipp och klistra sedan ska det jagas storöring med trimmad utrustning :-)

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 19.25
Temperatur: 9,8 grader
Vind: Ostlig 3,0 m/s
Molnlighet: Mulet, lätt regn
Vattenföring: 55 m3/s
Skittfiske
Lunkan

3 kommentarer:

Patrik sa...

Hallå där Lunkan!!

Nu är det nästan resfeber. Men imorgon vid den här tiden så sitter vi alla fyra i bilen, på väg norrut!

Rapport fick jag idag från Ottsjö, en öring på hela 4,2kg togs i Ottsjön. Visserligen på långdrag, men det visar är dom börjar röra på sig iaf.

Skitfiske - Patrik

Lunkan sa...

Torsdagkväll, Västerut. Vad säger ni?

Arkitekten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.