Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: En ny månad

lördag 1 november 2008

En ny månad

Oktober slutade med ett trevligt förvinterväder. Senaste veckan har vi haft minusgrader och det ligger ett tunnt snötäcke över dalen som lättar upp lite i höstmörkret.
Själv så avslutade jag och sonen oktober med en tur på fjället med hopp om fågel. Tyvärr så infriades inte de förhoppningarna, vi vare sig såg eller hörde något vilt, men vi fick en riktigt skön eftermiddag ändå.
Revisorn ringde mig när vi var på väg ner från fjället och avlade rapport från sin tur, han hade gått efter skogsfågel längre västerut.
Ammuntionsasken var tom lika så ryggsäcken. Tjäder hade han sett och mot tjäder hade han luftat sin 22 hornet åtta gånger. När ammunitionsasken var slut satt fortfarande fågeln på sin gren som ingenting hade hänt innan den strax lyfte på hatten, tackade för uppmärksamheten och tog till vingarna och flög vidare lika oskadd som han landat på grenen.
Vi fick några sköna skratt under middagen igår kväll när Revisorn var på besök och drog hela långa versionen med ansmygning, brist på skjutstöd och puls :-)

Isarna börjar nu lägga sig runt om i Åretrakten. Igår fick jag en rapport av dalens egna TV-hallåa som tillbringat dagen på Ånnsjön på skridskor. Fin is om än bitvis tunn fortfarande. Något som både hennes far och bror fick uppleva. Båda herrarna gick igenom och blötte sig. På Gevsjön hade detvisst oxå varit skridskoåkare ute och resultatet hade varit det samma där med.
Ska ni ut så se till att ha ombyte säkert packat, säkerhetsutrustning är en självklarhet och även att ha sällskap. Åk gärna på grunt vatten för den delen med.Tyvärr så verkar det som om vi får ett väderomslag i morgon med plusgrader närmaste veckan. Även lite regn varslades det om så den lilla snö vi fått lär försvinna och isarna lika så. Snökanonerna kommer tystna och risken är att den snön som de hunnit tillverka återgår till flytande form till älven igen

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 09.50
Temperatur: -2 grader
Vind: Nordlig 0,0 m/s
Molnlighet: Klart - halvklart
Vattenföring: 51 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: