Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Skidsäsongen är igång.

söndag 23 november 2008

Skidsäsongen är igång.

Igår så drog äntligen Skistar i startspaken och årets skidsäsong rullade igång.
Många har väntat och längtat och glädjen i dalen var stor. Till råga på allt så bjöd Skistar på åkningen denna helg. Tack för det.
Längdspåren i både Björnen och Duved är oxå dragna. Även där så hurtades det runt av av åkare stinkades av skidabstinens och glädje. Ibland är det väldigt lätt att vara årebo :-)Både P och jag går dragandes på varsin lättare förkylning så skidpremiären får vänta något ytterligare. Längdlaggen ska dock plockas ner från väggen och vallas upp. Stenhuggarn har lovat hårdkörning i vinter. Stakrörelsen är en bra träning av kastarmen så jag har nog inte så mycket att skylla på för att slippa :-)
Det är pinsamt att säga men ifjol var jag inte ute en enda gång i spåren, fy på mig.

Vi passade på att utan skidor njuta av vädret och tog en promenad upp till Torpliften. Kameran fick följa med och föreviga premiärhelgen. Som det verkar nu så kör Skistar snötillverkning tom onsdag och siktar på att öppna Hamreliften på torsdag. Den används hårt av både turiståkare och inte minst träningsgrupper. De vill ha "käppdjup" i backen innan den öppnas för att underlaget skall hålla ända fram i april.

En fika på Linbane kafét fick avsluta promenaden. Linbanekafet som säsongen till ära har ett nytt värdpar, Ernst och Ulla Ebneter, Riktigt rutinerade rävar i dalen som närmast kommer från Stormköket på Kabin berg. Det ska bli kul att se vad det kan bidra med till utvecklingen i Duveds skidområde. Mycket tror och hoppas jag.



Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 16.10
Temperatur: -9,2 grader
Vind: Nordvästlig 1,4 m/s
Molnlighet: Klart - halvklart
Vattenföring: 31 m3/s
Skittfiske
Lunkan

2 kommentarer:

Stig Torniainen sa...

Skidspåren, modell jobbigare, är dragna i Järpen oxå. Nu är försäsongsträningen till nästa flugsäsong igång :-) Blev två varv på 5:an idag. Finns ingen effektivare träning än längdåkning, du kommer att känna av muskler du inte trodde du hade.

Powell Family sa...

Ahhh vad harligt det ser ut dar uppe... saknar Are och er jatte mycket! Stora kramar