Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Kanonmuller över dalen

tisdag 28 oktober 2008

Kanonmuller över dalen

Nu är lugnet över. Det konstanta mullret kommer nu hemsöka oss dag som natt fram emot mitten på januari. Det enda som kommer kunna stoppa det är plusgrader. Ju kallare desto mer muller.
De kanoner jag talar om är snökanonsystemet som nu rullar för fullt i Hamrebacken. I dag så testkördes den första, då var ännu temperaturen lite för hög men under eftermiddagen sjönk tempen och nu producerar åtminstone 6 kanoner snö i Hamre.

Även om barmarkssäsongen med cykling, vandring, fiske och andra aktiviteter fortsätter öka så omsätter det bara en bråkdel av Skistars totalta årsomsättning. Jag gissar att sommarperioden i bästa fall kan vara jämförbar med fredagen i vecka 9 (Sthlm sportlov) vad gällande liftåk och spenderade kronor av våra gäster.
Skidåkningen är och förblir navet i hjulet som driver runt Destination Åre.
För två år sedan så hade vi skidpremiär detta datum på natursnö uppe i Årebjörnen. Snön kom tidigt och i stora mängder så vi hade över1 meter natursnö i högre terräng. Det var en historisk tidig start. Mer normalt var det ifjol då första liften öppnade 10 november. Hamreliften är den som oftast öppnas först och sker inget ovanligt så blir det samma resultat iår.
Ännu har i inte fått några större mängder snö nere i dalen. Imorse var första gången för säsongen som jag behövde skrapa rutorna fria från snö. Några centimeter täckte marken och låg nästan kvar hela dan.

Konsulten har hållit nedräkning sedan i slutet på april och är nu nere på 3 veckor innan isfiskepremiär. Ifjol fiskade vi första gången 16 november på 4 cm blankis på Gevsjön. Vi vågade oss inte ut på djupare vatten än 1 meter men det räckte. Jag tror vi fick 7-8 rödingar tillsammans. Snart är det dags att plocka fram pimpelutrustningen, kolla linorna, slipa krokarna och inhandla maggot. Jag ska gå förbi oss lokale sporthandlaren i Duved,Fjällsport
och kolla så han kommer ha maggot på lager lagomt till isen lägger.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 21.30
Temperatur: -4,4 grader
Vind: Nordostlig 0,3 m/s
Molnlighet: Klart - halvklart
Vattenföring: 70 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: