Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Darr i linan

tisdag 25 november 2008

Darr i linan

- Undrar om de är på hugget idag?
Vi gör ett nytt försök. Västgöten är laddad. Även om vi bara fick smått sist så har han sugen kvar och trampar otåligt runt i mitt kök.
Perkulatorns innehåll töms över i stora termosen. Java för två. Termosen inhandlades 1987 på ICA Åre. Det var under helgen som mor och far skjutsat upp en förväntansfull 16 åring inför skolstart och uppflytt.
Den har hängt med mig sedan dess som en kär vän och följeslagare. Vi har suttit vid öringströmmar och på ripfjäll. På vinterisar och älgpass. Lite nött och skamfilad är den men ännu till denna dag har jag inte hittat en termos som håller värmen bättre.
Isen är c:a 15 centimeter nu och det känns ganska tryggt. Vi startar inne på kikgrundet men ingen känning. Vi fiskar oss djupare och djupare ut.
Darr i linan. Besök av Gevsjöns notoriska maggottjuvar. Västgöten krokar av en 10 cm.
Inget mer händer.
Nu skiter vi i det här. Vi går ut på djupet.
Sagt och gjort. Nya hål och nya förhoppningar.
7 meter djupt och på med en specialriggad blinkpirk. Knosas Demon med en ABU "Lill-öringen" ovanför. Hugg direkt men missad krokning. Väntan. Ny darrning i linan. Mothugg och nu sitter den. En röding i mindre stekpannesorlek ligger på isen.

Västgöten byter till Demon han med och snart så får han kroka av fisk.
Nya hål borras och nya darrningar. Solen är på väg ner efter en kort båge över söderhorisonten.
Innan kylan bitit igenom vinterstövlarna och vi får ge oss så har vi fått kroka av 8-9 fiskar. En brun resten röda. Den bruna fick sällskap av 2 röda hem. Det vankas fiskmiddag, på Jämtvis.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 17.10
Temperatur: -1,8 grader
Vind: Nordlig 0,1 m/s
Molnlighet: Halvklart
Vattenföring: 30 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: