Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Flyfishingtheglobe!!

fredag 21 november 2008

Flyfishingtheglobe!!

Kolla in den här snubben, Dan T Cook!
Flyfishing Around The Globe
Igår gav Leif Milling oss närvarande, Sportfiskarna On Tour, en inblick i Dans liv de senaste 2 åren.
Leif mötte Dan för c:a två år sedan på kajen i Umeå hamn, sittandes i sin jeep med en laptop i knät. Det var början till en vänskap och en resa för Leif som går nästan utanpå allt anant.
Dan hade klivit av Wall Street med en ansenlig summa dollar på fickan, så många dollar att han inte kommer att behöva jobba mer för sitt uppehälle vare sig detta liv eller i nästkommande. Han var på en jorden runt resa med flugspö i hand och hade redan avverkat Alaska, Kamtchacka, Australien, Nya Zeeland, Mongoliet och Ryssland innan nått Skandinavien via Murmansk och Alta i Norge.
Leif tog med sig Dan ner till Gimdalen i Jämtland där de i en vecka fiskade, mest gädda och id, innan Dan rullade vidare ner i Europa. Leif fick i sin tur förmånen att fiska ytterligare 2 världsdelar med Dan. Sydamerika med Argentina, Chile och Equador och Nordamerika där Dan resa avslutades i Alaska där den startade.
Dans nya projekt heter Rivers of Recovery. I Green River, Utah, har han startat en fiskecamp för krigsveteraner och deras familjer.
Kolla in länkarna till Dan, Leif och Rivers of Recovery så får även ni följa med på Dans resa.

Förutom Leif fantastiska bildföredrag så berättade Joakim Svensson, Länsstyrelsen, om Jämtland som turistfiskelän och lite av det arbete som Fiskeenheten på länsstyrelsen jobbar med.
Siv Jansson, Sportfiskarna - Fjällorna, berättade om deras verksamheter samt att Björn Von Essen, välkänd kock och fiskeprofil i länet, berättade om Fiskeklubben Jämtkrokens verksamhet.
Det var en mycket trevlig och intressant kväll som det tyvärr var alldeles för få som uppmärksammat. Vi var nog inte mer än 50-60 i publiken.

Inatt kom årets första snöstorm. Det blåste rejalt när vi lämnade Östersund vid 21.30 och senare började snön falla.
Imorgon öppnar Torpliften, barn lift i Duved. I eftermiddag kom nyheten att Ullådalsliften oxå öppnar imorgon på ren natursnö :-)
Skidsäsongen är igång.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 18.50
Temperatur: -7,2 grader
Vind: Nordvästlig 0,6 m/s
Molnlighet: Stjärnklart
Vattenföring: 32 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: