Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: En dag då själens lakan hängdes ut på vädring!

onsdag 22 oktober 2008

En dag då själens lakan hängdes ut på vädring!

Visst, jag har snott uttrycket och även om pretantionen i uttrycker stinker så stämmer det inte desto mindre.

Igår eftermiddag telefonerades O´Ångström med den enkla frågan om han tror på ledarskapsteorin "Management by absence". Efter att han listat ut att jag saknade en lekkamrat idag så köpte han teorin med hull och hår.
Klockan 08.00 i morse svängde jag in på Erikgårn och plockade upp honom och hans kaffesvarta gordonsetter, Zoega. Strax därefter var vi tillfots på väg mot fjället.
Vi passerade några myrar och heta orr-partier på vår väg upp och Zoega och Genie varavade i fågelsökandet. Inga kontakter gav det däremot. Efter en fikapaus så fortsatte vi uppåt för att se om vi skulle finna någon ripa i övre fjällbjörks regionen och ganska snart därefter började Zoega markera fågel. Några korta stånd som hon löste själv följdes strax av en tvärnypning. Nu vankades det fågel. Snabbt slöt vi upp bakom henne och O´Ångström manade på avance. Efter att rest, tagit om, rest och tagit om så visade det sig att fågeln/fåglarna måste ha smitit för oss. Långa i synen såg vi på varandra och skakade på huvudena.
Vi bytte åter hund och Genie fick gå lite medvindsök. Vi skulle gå om så vi fick rätt vind när vi skulle ta en tjäder hotspot så Zoega skulle få bra förutsättningar. En helvit fjällhare smet över en avsatts på långt håll när vi sökte oss vidare.
Innan vi gav oss på uppgiften med tjäder hotspoten avlades rastning nummer två. Hundarna var klart beskedligare nu efter att gått hårt ett par timmar.Vi hade heller ingen lycka där, fågeln var som bortblåst och åter såg vi oförstående på varandra.
Vi vände åter neråt mot bilen. Hundarna var bra trötta och vi kände oss synnerligen nöjda med dagen ändå. Under hela turen så dividerade vi fram och åter om när vi jagade ihop sist. Det vi kunde enas om att vi var säkra på var 2000 när vi kommadodräpte en tjädertupp . Det kändes lite underligt då vi jagade så gott som varje premiär från vår första ripjakt, säsongen från -94 och framåt.


Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 20.05
Temperatur: 2,8 grader
Vind: Nordvästlig 1,5 m/s
Molnlighet: Molnligt
Vattenföring: 88 m3/s
Skittfiske
Lunkan

1 kommentar:

Patrik sa...

Jag är ingen jägare, men jag uppskattar "a good walk in the nature"
Underbara små reportage om dina jaktpromenader.

Ha det gott Lunkan, och paket är nog på G någon dag framöver nu. Haft lite mycket att göra på jobbet.