Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Corre de fåros

lördag 18 oktober 2008

Corre de fåros

Fjällbete, med sitt högsäte i Undersåker, hade idag sin årliga fårvallning genom byn
Corre de Fåros.
Det var mycket folk och skön stämmningen nere på "Vallstreet" som byvägen fyndigt hade döps om till dagen till ära. I fårhuset var det klippning och i Stationshuset visades det upp ullprodukter från Åre Toveri. Undersåkers-borna har en sagolik förmåga att hitta på saker som stärker bykänslan. Vill ni ha mer koll på vad Fjällbete är så klicka in er på länken som följer:
Fjällbete
Eftermiddagen tillbringades på O´Ångströms veranda med kaffe och dopp i höstsolen i glada vänners lag. Det senaste av deras projekt är nu sjösatt och det går under benämningen Erikgårn
Nu tillhandahåller de logi, jakt & fiskearrangemang, kvalificerad trädfällning samt skönt boende på en högst aktiv fjällgård. Klicka in på länken så hamnar ni på hemsidan, den är under uppstart och mer info kommer allt vad det lider.
Helt i Corre de fåros anda så blev det lamm till middag idag. Färsinbakad lammytterfilé med ugnsrostade rotsaker, pestosmör och rödvinsås landade mjukt och fint i magen akompanjerat av ett Shiraz vin från Australien, Thabilk.
Det gick ingen nöd på oss :-)

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 20.35
Temperatur: 1 grader Ps. Konsulten, Inatt blir det frost!
Vind: 0,0 m/s
Molnlighet: Klart - halvklart
Vattenföring: 106 m3/s
Skittfiske
Lunkan

2 kommentarer:

erikgarn sa...

PUSS Lunkan. Du är bäst!
Kram från oss i Undersåker.
Välkomna hit ni som läser.

Patrik sa...

Härligt litet reportage!!
Och rackarns va hungrig jag blev.

Ha det gott - Patrik