Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Storfiskar & Storöringens hemvist

söndag 21 juni 2009

Storfiskar & Storöringens hemvist

Ännu en gång har Landösjön bevisat sin storfiskepotential och levererat ett ordentligt svenskt rekord för spöfångad fisk, denna gång canadaröding. 11 449 gram på krönt våg. 96 cm lång och 59 cm i omkrets. Bara att lyfta på hatten och gratulera rekordfångstmannen. Mer att läsa finns på Östersundsposten Tidigare i juni så landades det en rejält grov öring i Kvarnbergsvattnet utanför Gäddede. 10,3 kg stannade vågen på vid det tillfället. En klart aktningsvärd vikt. Så klart är båda fiskarna spöfångade, kryssline resultat rapporteras inte på Årefiske.

Lagom till att förmiddagens tvättning och städning av hemmet var klar så började molnen på himlen skingras och solen lite försynt titta fram. Snabbt hastade vi hop våra grejer och gav oss iväg på lite "närturistande". Ibland är det närmaste grannskapet man har minst koll på och så var fallet emd dagens besöksplats. Klockan kvart i fyra stod vi vid kraftstationen i Dammån några kilometer uppströms Ågårdarna och Camp Dammån . Pinsamt nog en plats jag aldrig besökt under mina dryga 20 år i dalen och 15 år med flugspö i hand. Vi var ett 20 tal förväntas fulla åskådare som hade förhoppnignar om att se riktigt grov öring lyftas förbi dammen. Resultatet var lite si så där men en öring på 2 kg hivades upp, vägdes, mättes och könsbestämdes innan den åter fick friheten och vandra vidare uppströms dammen mot lekbottnarna. Efteråt så åkte vi ner till Campen för att äta en bit och jisses vilken positiv överaskning vi fick. Rosastekt älginnanlår med cognacspepparsås och potatis gratäng till mig och P och sonen klippte till med en Dammåburgare. Älgen var nog det bästa älgkött jag smakat. Perfekt stekt, mört som den bästa filé och fint avstämd mot tillbehören. Allt detta för det hutlöst låga priset av 109 svenska riksdaler. Sonen var inte mindre nöjd han heller. En hemgjord burgare med klassiska tillbehör och countryfries för 79 balubas. Allt detta ihop med plats på uteverandan i solskenet och vänlig service gör att jag inte annat än kan rekomendera ett besök även om ni som jag idag inte har fiskeutrustnignen med Er :-) Hemvägen gick över Ytterocke, Storboströmmen, Sällsjö, Håckren och Fångomon i vattenreglerignens fula fotspår. P lyssnade intresserat på mitt orerande om naturvåldtäckter, gamla storöringsströmmar och drömmar, elkaitalism. Sonen däremot tacklade av och somnade in bredvid dottern i baksätet i Sällsjö. Tror dethar något att göra med tonårshormonerna :-) Innan dess hann han dock föreviga öringsläppet med födelsedagsvideokameran. En pryl jag gärna vill låna lite i sommar. Hoppas det går bra :-)

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 23.45
Temperatur: 7 grader
Vind: Västlig 0,0 m/s
Molnlighet: Sol
Vattenföring: 108 m3/s
Skittfiske
Lunkan

1 kommentar:

Stig Torniainen sa...

Verkar som ägarbytet gjort campen gott.