Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Skogspromenad med bössa i hand & Skymning på fjället

söndag 14 september 2008

Skogspromenad med bössa i hand & Skymning på fjället

Igår så bevistade vi åter Storulvåns fjällstation och denna hösts stora musik & mat tilldragelse.
Sofia Karlsson och Sofie Livebrant höll konsert och till hjälp så backades de upp av strängbändarna Svante Sjöblom och Gustav Ljunggren. Vi fick en musikalisk lekfullhet med massor av spontanitet och sann spelglädje. Det varvades Dan Andersson och Peps Persson tolkningar med eget nyskrivet och oprövat material. Allt till oss i publikens stora glädje. En höjdare som jag hoppas upprepas åter nästa höst.

Idag så plockade jag fram hagelbössan för första gången i höst. Genie höll på att få fnatt i halle när kängor snördes och jaktryggsäcken packades.'
Vi, jag och P, skulle ta en eftermiddags promenad i skogen och efter som jakten nu åter är igång så fick bössan följa med.
Tyvärr så var det väldigt magert med vilt. Ingen fågel skådades och inte heller förhoppningarna om att finna lite kantareller infrides. Det enda vi fick med oss hem var en rejäl Karl-Johan som ståtade mitt på stigen några hundra meter innan vi var tillbaka vid bilen. Det enda av intresse vi hittade förutom lite lugn var ett gryt som varit bebott under sommaren. Jag kunde inte säga om det var rävens eller ett grävligsgryt men jag gissar rävens.
Att dömma av rapporterna så är det inget vidare fågelår i år. Klent med gnagare och harrpest på vissa håll har gjort att predatorer verkar ha gått hårdare åt riporna än tidigare.
Några försök till blir det dock och förhoppningar om att få lite fågel i frysen innan säsongen är över.

På fiskefronten inget nytt.


Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 17.30
Temperatur: 10 grader
Vind: Ostlig 2,7 m/s
Molnlighet: Mulet och uppehåll
Vattenföring: 43 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: