Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: En söndag med sonen

söndag 7 september 2008

En söndag med sonen

Den går i lugnets lov. Ibland lite för mycket lugn kan jag tycka. Men är man 13 år och relativt nybakad tonåring så ligger inte prioriteringarna riktigt på samma nivå som hos farsan.
Lång sovmorgon, sedan brunch och ett besök av Konsulten innan vi gav os iväg på lite tjärnfiske. Jag hade inte så stora förhoppningar på fisk utan hoppades mest på en skön septembersöndag i solen med sonen.
Alla förhoppningar infriades. Först lite fiske utan hugg. Sedan lång fika och massor med teorier som ventilerades. En liten stund fiske till innan påtår och mera teorier. Ingen fisk ville syna våra flugor och några vak såg vi inte heller. Det enda som hände var två hoppande fiskar. Fyra timmar, en kaffetermos och en påse Trångsvikens kanelbullar senare så valde vi att bege oss hemåt. Lite hungriga i kistan så stannade vi till på Broken
En Bacon Cheddar burger till sonen och en Club sandwich till mig innan vi mätta och belåtna ramlade ut därifrån. Nu har jag precis lämnat honom hos hans mor där han skall tillbringa några dagar innan han åter kommer ner hit. Vädret idag har varit så där förhöst vackert som bara fjällen kan uppbringa. Det är många som varit ute och njutit av det. Flera älgjaktslag i dalen valde att starta sin jakt i helgen. Bärplockare och fjällturister passar på att njuta av solen och en god värme innan det kallnar till helt och hållet.
Vi har nu varit så lyckligt lottade att vi haft fyra helger på raken med kanonväder. Sjukt bra helt enkelt.
Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 19.10
Temperatur: 12,5 grader
Vind: Ostligt 2,2 m/s
Molnlighet: Tokklart
Vattenföring: 62 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: