Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Skink-kok

tisdag 16 december 2008

Skink-kok

Just nu står spadet från skinkkoket och reducerar ner till en härlig "Dopp i Grytan". Skinkan är avsvålad och ligger på svalning och får en gyldene griljering i morgon.
Fy fasiken vad gott det ska bli. Julskinka på mjukt tunnbröd med stark Västervik Senap. Julbalsam för både gom som själ.
Skinkan får sjuda i torr öl med extra beska, äpplen, lök med lagerblad och kryddpeppar tills innertempen når 68 grader. Det blir grejer det.
Nu doftar det jul lägenheten.

Det damp in en rapport i mailen häromdagen från en frusen fiskare. Han hade gjort ett försök på Gevsjön men möts bara av bitande kyla. Enligt rapporten så visade termometern på minus 17 på hemma plan men väl på plats på Gevsjön så var det minus 27. Turen blev inte så lång och resultatet var en dragning i bänket.
FÖr er i trakten som vill ha lite kolla på vädret vid Gevsjön så har Vägverket en trafikväderkamera där. Den nås via webben. Läget på vägarna Klicka på fliken Kameror och sedan på Norrland på kartan som visas. Strax till vänster om Åre så visas en blå kamera. Klicka på den och Voilá där är Gevsjön.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 23.20
Temperatur: 3,1 grader
Vind: 2,9 m/s
Molnlighet: Klart
Vattenföring: 19,2 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: