Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Midvinter

lördag 13 december 2008

Midvinter

Idag bet det åter till i kinderna.
Många minusgrader har det härjat i dalen medan på toppen så lyckades solen betvinga kylan och de skidåkare jag mötte var lyriska.
På toppen föresten? Jo visst, igår så mötte jag en mycket belåten driftchef på Skistar som lät meddela att de minsann öppnat upp Gondolen och välkomnade hugade åkare till ett välpreparerat Störtlopp. Så här tidigt har aldrig högzon tidigare kunnat öppnas.
Jag lyfter på hatten, bockar och bugar på alla skidåkares vägnar.
Tack Kung Bore, Ullr och Skistar att vi fått en sådan helt makalös start på skidsäsongen :-)

Själva så fixade vi nya pjux, hjälm, goggles och liftkort till sonen hos Fjällsport i Duved, innan vi tog en tur in till Åre och den utlovade Julmarknaden.På ICA så träffade jag Skollärarn som svor lite åt det bistra vädret. Han hade ännu inte kommit sig ut på någon sjöis och hade således inga rapporter att delge. För övrigt har det varit magert på den fronten över huvudtaget. Har ni något att förtäjla så skicka gärna en mailrapport.

Tyvärr så var det inte så många knallar som hörsammat kallelsen om julmarknad och flera av de stånd som vår byvärd, Bengt och hans mannar så förtjänstfullt, placerat ut på Torget gapade tomma. Kylan kan ha haft en klart avskräckande verkan.
Vi, P jag och sonen, strosade runt i butikerna och mellan stånden innan vi landade på Twins för en fika. Jag hade kameran med och fortsatte leka och lära mig hantera den.
Här kommer lite bilder från dagen.












Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 21.20
Temperatur: -21,7 grader
Vind: Sydlig 0,7 m/s
Molnlighet: Klart
Vattenföring: 22 m3/s
Skittfiske
Lunkan

4 kommentarer:

Anonym sa...

Håll utkik efter Martin Warstedt i Åre i helgen. Jag träffade honom på flyget från Stockholm i fredags.

Det är intressant och roligt att följa din blogg :)
/Malte

Lunkan sa...

Har hållit blicken rakt fram, känns skönt att inte behöva titta ner för att finna folk. Men inte sett den väldige från Södra Förorterna här i vår kalla fjällvärld.
Har du någon form av kontaktunderlag till honom eller nån av de övriga med för den delen så droppa ett mail. Om inte annat för att återuppta lite kontakt oss emellan. ´

Tjing
Lunkan

Patrik sa...

Riktigt fina bilder Lunkan, mycket stämningsfulla.
De är ju precis så där man vill att det skall se ut just nu.
Julskyltning, snö, lite kyla, gnister och sprak under fötterna och doften av glögg.
Känner det nästan ända hit.

Ha det fortsatt bra Lunkan!!!

Powell Family sa...

Snygga bilder Lunkan... man kan riktigt kanna stamningen! Onskar vi vore dar ocksa nu! Hoppas vi ses snart igen.

Kram kram