Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Nu vänder det.

lördag 20 december 2008

Nu vänder det.

Imorgon 21 december klockan 12,04 infaller Midvintersolståndet.
Den längsta natten och kortaste dagen på året. Sedan går vi mot ljusare tider.
Mellan sommar och vintersolstånden så blir dagen 15 timmar och 55 minuter kortare här uppe i Åre. Det märks :-)
Min absoluta favorittid är veckorna runt midsommar. Det är fullgott ljus dygnet runt för allsköns aktiviteter som golf, vandring och inte minst fiske.
Vid den här tiden på året så är det sommarens minnen som håller mig flytande.
Dock ska det varesig förglömmas eller förringas tjusningen med den tid vi har framför oss. Juletiden.
I år så kommer jag kunna njuta av den som jag inte kunnat de senaste åren. Jobbet ger mig ledigt hela julhelgen och nyårshelgen. Det känns rätt skönt att klivit ur butiken och in på kontoret :-)
På tal om butik så slog idag Whiteplanet upp portarna i Sportkällarens gamla lokaler på Åre Torg. Whiteplanet blir en konceptbutik för varumärkena som ingår i Skigutane-gruppen Extrem, Bula, Linken, Åsnes & Kari Traa. Jag hoppas det kommer gå bra och önskar dem lycka till.
På eftermiddagen så landade vi på Förberget och Copperhill Mountainlodge där vi tillsammans med vänner inmundigade en något sen men mycket trevlig brunch. Gör gärna ett besök där upp. Det är ett spektakulärt byggen som landat längst uppe i Björnens skidområde.

Åre och Duved gör sig nu redo för julgästernas intåg i dalen och mycket bättre inramning än vad vi har nu kan man knappast få. Några minusgrader och ett snöfall som under dan lämnat ett fem centimeters täcke av det vita guldet att förgylla kvällen. Prognosen inför julhelgen visar på stabila minusgrader och till en början relativt klart och mot julafton lite mer snö.
Ni som är på väg hit med bil. Ta det säkert efter vägen.
Åreskutan ligger där den legat i 1000-tals år och ni riskerar inte att missa den även om det tar lite längre än beräknat i restid.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 18.51
Temperatur: -2,7 grader
Vind: 1,5 m/s
Molnlighet: Mulet & lätt snöfall
Vattenföring: 18 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: