Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Säsongens första öringar...

onsdag 21 maj 2008

Säsongens första öringar...


Kom Grannen in med och visade upp i butiken idag. Grannen har även hann kickat igång en egen blog. Klart läsvärd så surfa in på duvedsfiske.blogspot.com så får ni följa honom i hans vedermödor och glädjeämnen :-)
Vackra var öringarna, uppskattningsvis 3 hg och 6 hg. Båda tagna på Roger-draget. Sedan sommaren 2004 när jag för första gången tog in det till Raskens så har det varit en stor favorit. Sommaren 2005 så gick älven mestadels hög och kall hela säsongen och ta fisk på fluga var svårt. Då var Roger det som gav fisk. Den fiskar perfekt när det är tyngre ström. Med sin smala form och ordentliga vikt så skär den vattnet bra och det är lätt att komma ner till fisken. Kastegenskaperna är enastående. Ta ett 9´fot spö för kastvikt upp till 18 gr. 0,12 flätad lina så skickar du lätt Rogern 60-70 meter.
Jag väntar in första laddningen av dem vilken dag som helst, har lagt leverans denna vecka så förhoppningsvis så finns dom hemma till helgen.

Älven fortsätter att sjunka och nu är den klart under medianvärde för denna tiden på året. I år får vi två vårfloder då fjällfloden inte kommit igång ännu. Jag har fått rapporter om fint skidföre i Ullådalen så än finns det ordentligt med snö kvar på berget. Att fjällfloden inte startat ännu tror jag laxfiskarna som skall till Stjördal och Verdal är glada för. I måndags när jag åkte över till Stjördal så gick älven mycket låg och jag tror inte det stigit speciellt mycket lax ännu. Kommer värmen lagomt till premiären 1 juni så kommer även laxen förhoppnignsvis börja stiga. Premiär har det redan varit i Björa, 15 maj, och den första laxen kom på land 17 maj. Det har även där varit kallt med ömsom regn ömsom hagel, inte helt perfekta förhållanden. Bra länkar om ni vill hålla koll på ovanmämnda älvar är lakseborsen.com alt. sjff.no för Stjördalselva. verdalselva.no för Verdalselva samt bjora.no för Björa.

Kring gäddbilderna från igår har det börjat komma kommentarer. Enligt olika källor kan bilderna/gäddan vara tagen i Nordamerika, Storbrittanien, på Åland eller Rügen. Någon mer som har heta tips?

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 22.40
Temperatur: 4,3 grader
Vind: Ostlig 4,0 m/s
Molnlighet: Mulet och surt regn
Vattenföring: 158 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: