Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Snart, mycket snart..

torsdag 29 maj 2008

Snart, mycket snart..


...så smäller det.
Vi, jag, Stenhuggarn och en ny fiskekompis, tog oss ner till Järpen och gav oss ut på jakt efter det som i vissa kretsar kallas "sötvattenskrokodil" eller "mördargurka" men vi väljer att kalla GÄDDA.
Väl på plats stötte vi ihop med ytterligare ett par kompisar. De hade varit inne i butiken under dagen och vi hade dividerat olika linors varande eller inte varande :-). Dock så var inte gäddorna lika väl representerade som vi fiskare var. Åtminstone så var de inte lika villiga att visa sig men innan kvällen var slut så hade jag fått kroka av två och Stenhuggarn en. Det är alltid lika skönt med böj i pinnen :-)
Värmen som kom in över Jämtland i går accelererade i styrka under dagen idag och när vi lämnade byn vid 17.30 snåret så var det nästan högsommarvärme utomhus. Sva vnd och det bästa av allt, myggen har inte kommit ännu.
Med den värmen så kommer även gäddans aktivitet att accelerera så närmaste dagarna blir det åka av, rally med andra ord.
Öringen får nog vänta några dagar nu i förmån för Esox Lucius. Skoj kommer det bli.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 23.40
Temperatur: 12,9 grader
Vind: Ostlig 0,3 m/s
Molnlighet: Klart
Vattenföring: 150 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: