Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Rapporter inkommer & många bloggbesök

lördag 17 maj 2008

Rapporter inkommer & många bloggbesök

Det är så sjukt skönt att se att det finns en hängiven skara Årefiske bloggläsare. Denna vecka har det snittats nästan 40 unika besökare per dag. Otroligt att ni är så många som vill lyssna till min urvattnade teorier och semikvasiflumm om fiske i allmänhet och flugfiske i synnerhet :-). Jag vet inte om jag ska bli stolt eller generad! Kul är det i vilket fall. Tack!

Nu börjar det komma in lite rapporter och skvaller kring fisket i dalen. Flugbindar´n hade fått se storgäddor från Liten, en på 6kg och en på hela 13kg. Dessa var dock tagna på nät. Snart är det dags för de årliga gäddrallyna i vilkar och vass i Liten och Helgesjön. Siktar på att sätta nytt PB, det gamla lyder endast på 6,1 kg så alla möjligheter finns. Däremot så hoppas jag slippa se gäddgarnerade träd och dumpade högar av gädda längs stränderna runt liten. Det jag upplevde i fjol var inte kul. Att påstå att det är "fiskevård" är ren nonsens. Gäddan håller snarare efter öringens "fiender" än tar av öringsbeståndet. Den tar sik, mört och abborre, öringens största konkurrenter om födan under uppväxttiden. Finns det gädda i ett vatten finns det även storöring. Catch och release fungerar även på gädda.
Däremot så kan nog kanadarödingen kvalificera in sig i klassen -hot mot öringen. Den lever och jagar mer i samma delar av vattnen som öringen och drar sig inte för att ge sig sina "artkusiner". Stor kanadick finns oxå i Liten det vet vi sedan tidigare och så även i år. Enligt andrahandsrapport ska Slaktar´n i Järpen tagit en på 8,9 kg häromdagen. Återkommer om det när det helt bekräftats.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 19.30
Temperatur: 5,3 grader
Vind: Nordostlig 2,1 m/s
Molnlighet: Klart - Halvklart
Vattenföring: 260 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: