Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Tvekampen är igång & Fjälljakten

torsdag 29 mars 2012

Tvekampen är igång & Fjälljakten

Kung Bore börjar åter ta mark och göra framstötningar på Gumman Tö.  I morse så låg ett försiktigt snötäcke på marken och det kommer fortfarnande spridda flingor i luften och enligt både SMHI och yr.no så skall temperaturen åter lägga sig på minus sidan närmaste tiden. Enligt de rapporter jag fått in från Åreskutan så har det där kommit nederbörd mestadels i form av snö. Pistörer och liftpersonal har nu ett digert arbete att knacka lös is från stöttor, vajjer och liftbyglar innan Skutan åter kan öppna.

Nåt annat som öppnat sig är Åresjön. Med den senaste veckans ökade vattennivåer i älven så har nu hela isen lyft och sjön är nu landlös. Vårfloden (eller ska vi kalla den regnfloden) är i år rekordtidig och med tanke på att det fortsatt ligger bra med snö i högre terräng och att det fortsätter snöa där som kan det även bli en rekordlång vårflod. För min del så gör det inget om det nu skulle kunna ge sig med regnadet och komma lite sol så våren får en mer attraktivt utseende och påsken kan få sin gilla fjällgång. Nu är Iphone bilderna uppe kvaliteten är så där men jag tror ni fattar läget.

Fotbollsäsongen är igång.

Läge att flytta snart?

Om man ska vara välkommen till fots så är det nog vadare som gäller.


Fjälljakten har mer eller mindre sedan starten för snart 20 år sedan stötts och blötts. Olika reglementen har kommit och gått och jag som "kommunboende" i Åre tillhör den skaran som inte har varit helt nöjd med utvecklingen nu verkar det däremot vara något på gång i rätt riktning. I dagens LT finns det att läsa lite mer om det nya förslaget. Ni hittar länken här!


Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 09:45
Temperatur: 0,7  grader
Vind: Nordvästlig 4,3 m/s Vindbyar 8,2 m/s
Molnlighet: Mulet lätt snöfall
Vattenföring: 264 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: