Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Skymningsfiske

söndag 4 mars 2012

Skymningsfiske

Jag är inte någon större vän av att kliva upp i arlaste ottan utan töjer gärna på mornarna så gått det går. Tyvärr så blilr det sällan några längre töjningar med två kottar som har en osedvanligt god förmåga att varva varandra när det gäller att vakna tidigt, är det inte den ena så är det den andra :-)
Visst så brukar det ju av hävd vara så att morgonfisket med ljuset är det som gäller när det står isfiske på schemat men det borde ju kunna vara lika givande att fiska ut ljuset så sagt och gjort. Fiskekort och ny maggot inhandlades strax innan 17:00 i kväll och sedan blev det fullt blås (nåja leden suger) söder ut med gamla Polarisen.

Inte varje dag som isfisket startar i solnedgången.

Efter dryga 20 minuter så bromsade jag in på tjärnen och snart var första hålet i besittning. Det startade trögt och efter 15 minuter och en liten rödingpinne så blev det platsbyte. Jag hittade några dagsgamla hål och det var bara att knacka ur isen och sedan ner med blinken. Ganska omgående så började det försiktigt röra sig där nere och snart så satt första godkända rödbuken, en kort liten gubbe på dryga 4 hg, som snart följdes av två till plus en godkänd öring. Middagen var avklarad och det mörknade allt mer. Pannlampan åkte på och i skenet så landades kvällens sista innan det var dags att plocka ihop.

Skymingsfiske.

Månen stod redan högt på himlen och allt efter det mörknade så tändes stjärna efter stjärna, vinden var stilla och mörkrets väsen i fjällskogen var mitt enda sällskap när jag åter vände hemåt.
Vissa dagar är helt enkelt lättare att leva än andra :-)

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 22.15
Temperatur: -6,6  grader
Vind: Väst 0,4 m/s
Molnlighet: Klart - Halvklart
Vattenföring: 14,4  m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: