Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Ny tävlingar - nya chanser & högvatten.

onsdag 21 mars 2012

Ny tävlingar - nya chanser & högvatten.

Till helgen smäller det igen för då är det dags för Järpen klassiken  Pimpeltävlingen på Glån
Ett arrangemang som jag inte fått äran att deltaga på ännu och tyvärr ser det inte heller ut som att så blir fallet i helgen. Men med at döma av tidigare årgångars rapporter så brukar det vara uppskattat.
Mer info och förhandsbokning av skoterskjuts finner ni på mobilnumret i annonsen.
Bonusen på "Längsta fisken" är ett uppskattat pris :-)
Ett ämne som jag ofta faller tillbaka till är vattenföringen i älven. Ett normalt år så är det vid denna tiden på året nära på säsongslägsta innan vårsmältningen sätter fart men så är inte fallet i år. Idag går det minst sagt modiga 52 kubik vilken närmast kan jämföras med normal vattenivå i slutet på juli.
Tittar vi historiskt den 21 mars så under de senaste 20 åren minsta notering varit 4,1 kubik medan medianvärdet är 10,8 kubik och tidigare toppnotering 28 kubik. Med andra ord så är det åter extremer som gäller i älven. Nedan hittar ni även de senaste 4 årens nivåer plockade ur mitt bloggarkiv:
2011 7 kubik
2010 6,8 kubik
2009 8,5 kubik
2008 12,5 kubik

Enligt Skistars snödjupangivelser så är det fortfarande 112 cm på mätstationen vid Rödkullen. Det är en angivelse jag skulle ta med en nypa salt då den snö som nu ligger rimligtvis är mer än lovligt rutten. Regn och konstanta plusgrader jobbar hårt på snön även om den kanske inte sjunker ihop så mycket. När väl snökollapsen kommer så kommer det däremot gå fort.
Av de rapporter jag snabbat upp så är nu även myrar nu vattensjuka och bäckar har börjat gå upp. Skoterföret som var smått lysande för en månad sedan är allt annat än det idag. Isöverfarten på älven skall beträdas med stor försiktighet om ens alls nu när älven stigit så mycket och rimligtvis lyft isen med sig och lämnat blottor mot land.
Vädret har varit så sunkigt att inte ens Far gjort något besök på Gevsjön så hur isläget på sjöarna är har jag inga nyheter om.

Håll i hatten yr.no har samma sunk närmaste 10 dagarna. Orup kunde inte ha sagt det bättre.
Är det något som varit ute så får ni gärna höra av Er och meddela läget. Mitt tips är dock att isdubbar inte skall underskattas som en del av utrustningen om ni skall ut nu. Råkar, strömhål och landlös is kan vara förädisk.
"Hey hey, lets be careful out there!!"

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 21.15
Temperatur: 5,1 grader
Vind: Västlig 3,7 m/s Vindbyar 13 m/s
Molnlighet: Mulet
Vattenföring: 52 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: