Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Vi har vår i luften - var har ni er?

tisdag 27 mars 2012

Vi har vår i luften - var har ni er?

Jahapp då var den här. Våren alltså Gumman Tö har leder klart första och andra rond på poäng och sker det inget drastiskt så går hon på knock i tredje, påsken ligger risigt till. Får hoppas vintern kan resa sig på 8 och ge oss en sådär vacker påsk som bara kan upplevas i fjällen.
Vårfloden är igång och älven går nästan breddfylld med runda slängar 200 m3/sek idag och stiger. Det är varslat lite kallare väder framemot helgen och även snö. Vi får sätta vårt hopp till det för att klara av påsken och Skutskjutet.

Även om vi här i dalen inte har drabbats till närmelsevis så hårt som vännerna i Stjördalen på andra sidan gränsen så har även vi fått vår beskärda del av lerras och riskerna är överhängade att det blir fler.
Om dagens kan ni läsa här på ÖPs hemsida
Åter igen så är det Åresjön som får ta skiten i form av lervatten. Miljön i sjön mår inte bra av detta, så enkelt är det.

Det positiva är att vi kanske kan få en rekordtidig flugfiskesäsongsstart, ett litet plåster på miljösåren men bara för stunden.


Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 19:30
Temperatur: 4,8 grader
Vind: Västlig 3,2 m/s Vindbyar 10,7 m/s
Molnlighet: Mulet och regn
Vattenföring: 196 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: