Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Slaskar och braskar

måndag 12 mars 2012

Slaskar och braskar

Kung Bore har det tufft nu och det verkar som han kapitulerat i kampen mot Gumman Tö. Senaste tiden har bjudit på mestadels surväder och nu regnar det och har så gjort hela dan. Kolla vattenflödets utveckling senaste veckorna så får ni en bild av vad som kommit från himlen. Inatt blåste det så jag var rädd att taket skulle börja sprida tegelpannor över grannskapet men det ser ut som det klarat sig.
Våren är på ingående men det är fortfarande tidigt att våga tro att vintern är över. Vrider det över på nordan igen så blir det åter stabila minusgrader, slår det om till ostligt kan det åter komma skopvis med snö men men, våren ÄR på gång. Det börjar liksom spritta lite i kroppen. Solen hänger länge över oss och gör sitt jobb den med, även utan hjälp av regn :-)
Iförmiddags när jag satt på hemmakontoret och sammanställde uttagslistor så pep det till i mobilen och denna nuna däk upp.
Målarn goes isfiske ??
Bilen hade rullat ut ur dalen tidigt i morse och dagen skulle tillbringas vid Ljungans strömmande vatten strax söder om Sundsvall och jakten var inställd på havsöring. Enligt rapport så var det spöböj oxå med en kilos fisk som resultat. Medföljande Redaktörn landade oxå fisk och den var större, runda 3 kg enligt utsago, som fick återgå till sitt rätta element.

Även min blogg/fiskevän Flugbindarn har begått flugpremiär men då i betydligt närmare vatten :-) Utrustad med en ask riktiga Heavy Metals så har även han gjort säsongens första kast.

Ovanstående gör ju inte att abstinensen stillas utan nu hoppas jag att våren bara rasslar förbi och att vi får en varm och skön vår/försommar.
Förväntans tid är nu
Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 22.15
Temperatur: 3,5 grader
Vind: Sydvästlig 6,5 m/s Vindbyar 13,8 m/s
Molnlighet: Mulet och regn
Vattenföring: 24  m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: