Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Att resa sig på 8:a!

måndag 2 april 2012

Att resa sig på 8:a!

Kung Bore har tagit över taktpinnen och styr nu åter in riktigt vinterväder över dalen. Stabila minusgrader, även dagtid, har gjort att all snösmältning helt stannat av. Det är lite mer normalt för årstiden nu. Det kommer bli kanon i påsk med både isfiske (förutom kanske Åresjön) och skidåkning. Mycket av den nederbörden som kommit som regn här nere har kommit som snö på Skutan och nu knackas det is i farligaste farten så fort vädret tillåter.
Älven som i princip nu är helt öppen sjunker sanbbt och efter att ha toppat på 281 kubik häromdagen så är den nu nere i 215. Vi kommer få en låång vårflod i år :-)

I förrgår så landade Troutlaw i byn och igår så gjorde vi samman en tur på skidor i ett blåsigt Ullådalen. Sonen låg i pulkan och mådde som en prins och ett våffelstopp blev det på Lillåstugan.
Det var säsongens första tur till stugan och tillika besök hos de nya ägarna som verkar behålla både den tradition och kvalitet som alltid funnits där. I köpet ingick även receptet på de klassiska våfflor som i årtionden serverats av de tidigare ägarna.
En liten bildblänkare finns på Troutlaws blogg till beskådan.

Här kommer närmaste dagarnas väder prognos och har ni hittils haft tvivel på att åka till Årefjällen över påsk så kan ni nu slå dem ur hågen :-)



Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 10:45
Temperatur: - 2,6 grader
Vind: Nordvästlig 4,2 m/s Vindbyar 8,6 m/s
Molnlighet: Mulet och lätt snöfall
Vattenföring: 215  m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: