Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Jorru, serru så att - så ere

måndag 19 mars 2012

Jorru, serru så att - så ere

Bottennapp i ordets rätta bemärkelse var vad som bjöds igår på Åresjön. Inte ett hugg, inte en dragning i linan på på 3 timmars fiske. Noll, nicht, riente, nada helt enkelt och några 10 000 kr landade inte här.
386 gram var vinstvikten i år och om man jämför med fjolårets tävling så hade inte det räckt till 5 i topp. Då skall tilläggas att det var väsentligt fler deltagare, totalt c:a 160 med både barn-, och vuxenklassen sammanräknat så det var ordetligt mycket trögare i år.
Däremot så kan inte arrangörerna beskyllas för detta då tävlingen bjöd på väder i toppklass, is av ypperlig kvalitet och en mycket trevlig inramning i stort. Det känns som tävlingen nu hittat sin form och plats så jag hoppas verkligen att detta kan bli en återkommande tillställning.
Tack Åre Fiskesamfällighetsförening för en mycket trevlig dag. Fisktomt är min egen förskyllan så där har ni ingen last. :-)

Målarn packar ihop.
 Nu var jag inte ensam om att gå tomt och så här, som ovan, såg det ut runt de flestas hål, dvs. inga spår av fisk. Vi var ett gäng mer eller mindre kända här från bloggen som slöt upp Grannen Dahlberg, Fd. Barmästarn, Målarn med sambo, Västgöten med sambo, Far och lite annat mer eller mindre löst folk.
Av ovanstående så var det enkom Far och Målarns sambo som landade i protokollet och fick emotaga pris ur Byvärdens hand vi övriga var förpassade till botbänken med förhoppning om bättring. Målarns sambo var förstut och landade en rödbuk på 114 gram medan Far vaknade lite senare och då drog upp en 250 grammad rödbuk från 11 meters djup. Han hade även fisk framme ett par gånger till men fick dem inte att fastna på kroken. hade de gjort det så hade de 10 000 kr varit väldigt nära :-) Nu fick han nöja sig med ett par skyssta Kamik vinterstövlar för 720 kr. Inte illa det heller på 100 kr spelade i startavgift.
Till vilken plats räckte då 250 gram, gissa - vad tror ni? Om ni får ledtråden Sven Nylander så kanske...!
Mot Sherwood skogen, nåja prisutdelningen.
När det gäller övriga tävlingar i regionen så har jag inte fått någon rapport från Dravsjö-pimpeln vilket jag hoppas skall landa i mailboxen snart. Då kommer rapport från den.

Detgick även en annan tävling av stapeln i helgen och det var Pimpel SM på Revsundssjön nere i Bräcke. Reslutat från den finner ni här på LTs hemsida.

Fars plats då, jovisst samma som min från fjolåretstävling, den ack så nesliga fjärde.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 22.15
Temperatur: -1,8  grader
Vind: Västlig medel 2,4 m/s Vindbyar 9,4 m/s
Molnlighet: Halvklart
Vattenföring: 49 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: