Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Storöringar och ännu mer vatten

lördag 20 augusti 2011

Storöringar och ännu mer vatten

Ooops nu gick det visst en vecka igen sedan senaste inlägget. Får skylla på intensivt jobbande och tjänsteresa i Norge senaste veckan. Mycket vatten har runnit under broarna, både bildligt och boksavligt sedan sist. I Norge så drabbades åter sörtrönderlag av en rejäl flom i mitten på veckan och både Stjördalsevla och Gaula gick över sina bredder med vägavstängningar, lerras och stora skador som följd.
Nedan har ni flödesschemat från Hegra Bru i Stjördalselva och kolla in vad som skedde den 15:de
Flom älv.
Här hemma går oxå älven hög. Nivåerna ligger nu på samma som runt 20 juni och då var det sjunkande vårflod vi pratar om, det är tillika högsta noterade flödet detta datum under den senaste 20:års perioden så vi får nog prata om augusti-extremer iår. När jag kollade väderprognosen så var det inte speciellt mycket muntrare läsning då gråvädret med regn kommer hålla i sig en bra bit in i veckan om man skall tro yr.no.
Desto roligare läsning har det varit på mailen istället. det har rapporterats in ytterligare två storöringar tagna i regionen. Den ena omnämnd i förra inlägget och den andra ännu större, eller vad sägs om en fet trind sak på 4,6 kg. Båda ligger nu för beskådan på Wall Of Fame Bara att klicka in, beskåda och avunda :-)

Jag hoppas för min egen del att kunna komma iväg någon/några svängar till innan fiskestoppet inträder men som vanligt är det späckat schema närmaste veckan. Blir det nåt kommer rapport.
Flugbindarn var förbi med ett par läckra hjorthårssorkar med zonker svans tidigare i veckan och dessa skulle jag mer än gärna få testa av ordentligt.


Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 22.20
Temperatur: 10,7  grader
Vind: Ostligt 2,7 m/s
Molnlighet: Mulet bitvis lätt regn 
Vattenföring: 154  m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: