Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Säsongen drar sig mot sitt slut.

söndag 28 augusti 2011

Säsongen drar sig mot sitt slut.

De senaste dagarnas väder och inte minst temperaturer har inte riktigt skvallrat om det men vi går nu oundvikligen mot ett avslut. Dags att vända blad och stänga detta kapitel i fiskeboken som får gå under namnet "Sommaren 2011". För min egen del så är det inte någon av de bättre flugfiskeårgangarna men jag ser med tillförsikt fram emot nästa sommar. Dock så skall vi inte kasta in handuken riktigt ännu även om några av mina fiskande vänner avslutat Jämtland. Rospiggen och  gänget har gjort sista turen till Jämtland och är nu i skrivandes stund på väg hemåt. Bokbindarn tog hem kanoten idag och imorgon blir det utstädning av lägenheten som han hyrt sedan midsommar.
Höstkänningen till trots så tog jag med The Forty till vårt egna Hemlijaure och det på dagen prick två månader efter vi hade vår första tur. Så nu kändes det inte rimligare än att avslutningen fick bli på samma ställe. Motpol kan man säga. Då 6 öringar på torrt, nu inte ett spottat vak. Vinden var sur och regnet kallt. Efter några timmar så lyfte vi på hatten, bockade och tackade för detta år och begav oss av.



På väg hem så bromsade jag som vanligt in lite extra på Staa-bron för att kolla in vattennivån, vinden och ev. fiskare. Döm av min förvåning när det var hyggligt vatten, nästan blankt och inte en fiskare på plats. En u-sväng på Duvedssidan av bron och åter tillbaka till en av mina klassiskt Duvedsälvs spots. Känslan sa att det vankas fisk. Det blev nu lite kraftigare grejer som plockades med i from av Opti Stream 6:an med en intermediate lina och en flugrigg bestående av en ST-Heavymetal i firetiger färg och i krokböjjen dinglandes, på en halvmeters tafs, en Woolly Worm (Målarn edition). Efter c:a 15 minuters fiske så sög det på en några hyggligt tunga knyckar gjorde klart att vi passerat propeller storleken med råge. En välmatat hanfisk på dryga 8 hg fick snart syna håvgarnet och även följa med hem till middagsbordet efter att först fallit för Målarns Woolly.
Familjen gillar när det bjuds på färsk fisk och då gärna i rökt form :-)



På tal om Målarn så passade han på att säsongsavsluta laxfisket i går och som så många gånger förr så var det Stjördalselva som beträddes. Han har fått en speciel försmak för ett vall en bit upp i älven, om det har att göra med en landad 7,2 kg fisk från tidigare i sommar låter jag vara osagt men väl på plats så levererade åter älven silver och denna sent nystigna blanking drog vågen ner till 4,5 kg. Det allra roligaste var att den drillades på hans, för sommaren nyinköpta, "Stora Gula"


Två dagar återsår nu på säsongen och förhoppningen om ytterligare någon draging i flugan finns kvar. I morgon skall första fisket med P´s bror gå av stapeln och vi siktar på lite mörker streamande.
Rapport kommer.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 22.30
Temperatur: 9,6 grader
Vind: Nordvästlig 0,5 m/s
Molnlighet: Mulet och lätt regn
Vattenföring: 82  m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: