Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Avstanning & Nu har det hänt igen.

lördag 7 maj 2011

Avstanning & Nu har det hänt igen.

Våren som under påsken accelererade rejält och höll i det höga tempot över sista aprilhelgen har denna vecka helt avstannat. Visst har vädret varit ok men kallt. Rejäla minusgrader nattetid och endast några enstaka plus dagtid. Snösmältningen har nästan helt stannat av vilket visat sig i älven som sjunkit med c:a 100 kubik på senaste veckan och är nu nere i mer normala vårflöden.
nu på morgonen så var det fortfarande minusgrader men att döma av känslan i luften igår kväll och av SMHIs prognoser så är det nu en ytterst angenäm vårvärme på väg norrut som förhoppningsvis kunna stanna ett tag. På måndag var det varslat rena rama sommartempen här i Åredalen, dryga 20 grader, återstår att se om det stämmer men skulle fallet vara så så är inte jag den som klagar.
Minnesgoda läsare kommer kanske ihåg majmånad ifjol om inte så har ni en påminnelse här.

Min vinstkamera som jag säljer i ett tidigare inlägg är ny flyttad från bloggen till Tradera. Intresset var svalt så nu hittar ni den istället här

Idag blir det nog åter en stilla dag i väntan här hemma men en liten sväng med haspelspöt och lite fika till älven blir det nog för att reka lite. Dottern var sugen på att fiiiska idag :-)
Smid medan järnet är varmt säger jag.

Vad är det som har hänt kanske ni undrar. Jo ännu en gång så har ler och grusmassor från fjället tagit sig ner i Åresjön.
Mer att läsa om det finner ni på Länstidningens hemsida klicka här!

Jag bodde under 5 år i Vik och var många gånger nere vid denna bäcken och fiskade. Som det sägs i artikeln så är det rejält djupt utanför utloppet så det är ordentliga mängder material som kommit ner.
Tyvärr är det nog så att Åresjön och Åreälven, som klarat sig från vattenkraftutbyggnads hotet, istället riskerar att duka under av bygg och exploateringsivern i de turistiska områdena.
Det är inte första gången detta sker och det är bara en tidfråga innan något riktigt farlig/miljöskadligt sker.
Fjolårets juniflom som spolade bort stora delar av centrala Åre var bara en försmak.
Det är min högst personliga uppfattning.


Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 07:30
Temperatur: 2,5 grader
Vind: Ostlig 3,3 m/s
Molnlighet: Halvklart
Vattenföring: 168  m3/s (6 maj)
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: