Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Kan inte den djävla vintern ta slut??

torsdag 13 maj 2010

Kan inte den djävla vintern ta slut??

I tisdags när vi slog upp korpgluggarna så låg det ett digert täcke vitt fluff över hela dalen. 2 dm nysnö föll under måndagskvällen och natten.
Bilar med sommarsulor dansade runt som snorkråkor i ett såpat badkar. Stenhuggarn passade på att lägga om under kvällen, från sommar till vinterdäck igen!?! Att bo i Duved och jobba i Handöl kräver sin man helt enkelt.
Nu är det ju vissa av oss som fortfarande har sin fascination kvar av vintern och en av dem är Målarn
Bilden tog jag på väg till tandläkaren i tisdags. Det är hans spår.

Förutom att inte ha ställt undan laggen ännu så har han svårt att släppa greppet om pimpelspöet. I söndags när jag var på Sportfiskemässan så pep det i tid och otid i mobilen. Resultatet ser ni nedan.
Efter om kylan inte vill släppa greppet och släppa in någon vårvärme så sjunker !?! älven nu när den istället borde gå breddfylld. Medianvärdet 13 maj senaste 20 åren är 195 m2/s. Idag går det 56 i går 58 och i förrgår 59 kubik. Min förhoppning om en tidig och lugn vårflod går om intet helt och hållet. När det nu kommer braka till så gör det nog det med besked. Idag har det regnat mest hela dan nere i dalen men hur högt upp det varit regn och inte snö har jag inga rapport om. Jag hoppas innerligt att det regnat även på Skutans topp.

Denna bild kom från Bokbindarn idag tagen förra helgen på Hitra. Där kläcker marginatan. Ett litet glädjeämne åtminstone.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 21.55
Temperatur: 4,5 grader
Vind: Nordvästlig 3,8 m/s
Molnlighet: Mulet
Vattenföring: 56 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: