Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Gäddpremiären var inte på hugget

tisdag 8 juni 2010

Gäddpremiären var inte på hugget

Vi var fyra starka som vadade ut i Liten i kväll med förhoppnnig om lite gurk-jakt. Tyvärr så var inte förutsättnignarna de bästa med bitvis friskvind, 8 plusgrader i luften och lätt regn och visst blev resultatet det befarade.
Jag fick kroka av en snipa och missade ett hugg och det var alles som kvällen hade att erbjuda Målarn, Stenhuggarn, Västgöten och mig.
Som tur hade Västgöten tänkt lite längre och packat både kaffetermos och chokladrutor som han frikostigt bjöd på. Efter två timmars nötande så packade vi oss hemåt.
Vi behöver sol och värme för att få in gäddorna på grundare vatten och på jakthumör. Vid första sommarvärmen som brukar infalla i månadsskiftet maj/juni så brukar vi kunna träffa rätt. Men som så många andra så väntar även gäddorna på bättre väder.

Här kommer lite länkar till hur det skulle kunna se ut :-)
Mer Gädda
Pike Attack
Igår small det
Gäddfiske säsongen är över

Vid den här tiden så brukar vi stöta på de första kläckande Rocken där nere på Liten men även de är sena. Som tur är så sjunker älven stadigt men jag är rädd för att högfjället har kvar snö som kommer dryga ut vattenmängden så fort värmen kommer.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 22.30
Temperatur: 7,1 grader
Vind: NOrdostlig 4,4 m/s
Molnlighet: Mulet
Vattenföring: 190 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: