Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Favorit i repris

lördag 17 oktober 2009

Favorit i repris

Corre de Fåros i Undersåker är numera en årligt återkommande tillställning. Familjen besökte det även ifjol och i år hade det toppat till det med Öppet Svenskt mästerskap i fårklippning. Det var snabba killar som hanterade saxarna eller vad sägs som 5 får på dryga 6 minuter. :-)
Fårrusningen gick som planerat av stapeln från hagarna norr om Bygårn ner genom byn med stopp på Vallstreet innan vidare färd mot fårhusen på Kläppenvägen. Allt fortlöpte bra med endast några mindre störningar i kollektivtrafiken.Fika och ätbart fanns att få lite varstans i byn och förutom fjällbetes kolgrillade lammkorv vid fårhusen så slank vi in i PigkammarnErikgårn hos O´Ångtröms. Där såldes hembakt, kaffe och saft i långa rader till förmån för Världens barn. Måste säga att äppelkakan var något alldeles extra :-)
På tal om O´Ångtröms så hade vi tidigare en fin tradition att lagomt till jul kokade vi vår julpunsch. Tyvärr så föll den traditionen till glömska för några år sedan då Systembolaget slutade sälja den vitala beståndsdelen i punschtillverkning, Arrak.
Igår när jag skulle inhandla några fredagspilsner på systemet så blev jag synnerigen glatt överaskad. Det finns åter Arrak att köpa. 3 flaskor är beställda och nytt punschkok har bokats in med O´Ångströms.

Målarn har varit ute på älven några svängar förra veckan och fått kroka av öring. Jag tänkte nog själv göra ett försök i morgon igen och se om det är någon fart på öringen. Öppna delar av älven är nu Tångböle, Duved och Undersåker.
Flugspöt får åka med men troligtvis blir det Roger och Dynamiten som gäller.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 21.50
Temperatur: 25 grader
Vind: Nordvästlig 1,7 m/s
Molnlighet: Mulet
Vattenföring: 60 m3/s
Skittfiske
Lunkan

2 kommentarer:

Henrik sa...

Okej. Jag lovar att stava Lundqvist med "kv" om du slutar påstå att det är 25 grader i Duved i oktober. Häpp!

Lunkan sa...

Det var 25 grader igår i Duved. Var du på plats kanske och kollade elleeeeer!!! :-)