Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Höstpremiär

fredag 9 oktober 2009

Höstpremiär

En länge efterlängtad dag. Trots rosslig hals, rinnande näsa och en temperatur som knappt orkade sig över nollan så var det nu dags.
"Lager på lager" principen gällde för att hålla undan det kalla vattnet och den kalla vinden.
Haspelspöet tacklades och dragasken öppnades. Jodå, några Roger fanns kvar även om de inte var i samma numrär som i fjol. Igår satte jag in näsan hos Fjällsport-handlarn i Duved, som var i full färd med att plocka ner fiskesportimentet för vintervilan, och kompletterade med en Dynamit. En inte allt för avlägsen släkting till Roger.
Duvedsälven var målet och strax innan 11.00 stod jag utvadade i älven och svingade iväg första kastet och direkt hade jag fiskkänning dock utan att den fastnade.
Efter ytterligare några kast så visade Roger sin storhet och första fisken satt krokad. Snabbt upp och snabbt tillbaka med den.
Efter 2 timmars fiskande och ytterliga 3 avkrokade öring samt 5-6 tappade, alla i stekpannestorlek, så gav fingrarna upp. Kylan och vinden hade jobbat ordentligt och nu var köldstelheten ett faktum och känseln borta. Så det var bara att packa ihop och bege sig hemåt.
Jag gjorde åter ett besök hos Fjällsport-handlar och kompletterade med ytterligare några Dynamiter i elaka färger. Visst det är ingen Roger men när ingen i dalen säljer dem så får detta fungera som substitut :-)
Ikväll kommer Mr Troutlaw upp för att lämna av Rymd-Börje som skall göra ännu en säsong i dalen. Förhoppningsvis så är de tillräckligt heta för att hålla kylan stången och hänga med ut på några timmars fiske imorgon.

Nu återstår nån timme utrustningsvård där krokbyten står överst på schemat. I morgon ska det krokas av fler öringar än det tappas. Flera av dagens missar kan skyllas på dåliga krokar, hade visst inte öppnat dragasken sedan Smöla-turen i april. Saltvattnet har satt sina spår. :-)

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 22.15
Temperatur: 2,4 grader
Vind: Västlig 4,6 m/s
Molnlighet: Mulet
Vattenföring: 80 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: