Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Storfiskrapporter

torsdag 9 juli 2009

Storfiskrapporter

Tidigare idag ramlade både mail och senare MMS in från en mycket nöjd fiskare och tillika bloggläsare.
2,2 kg - 61 cm öring tagen på stripande nattsländeimitation nere i Storån. Att flugan i fråga var bunden tidigare på dagen av fångstmannen själv gör inte historien sämre.
Förutom denna gigant så hade han även fått några mindre harrar.

För ytterligare någon dag sedan så ramlade det in rapport från mina fiskevänner Bokbindarn och hans från bror, Norske Minken. De har senaste veckorna härjat omkring i olika vatten i Västjämtland och har en radda öringar från 850 gram till topp på 2,21 kg fördelat på 61 cm den med. Här kommer en försmak mer bilder kommer när jag åter är hemma igen.

Precis så ringde Revisorn och lämnade liverapport från Duvedsälven. Han var mitt i en förflyttning och på väg nedströms för att fiska av nyrenoverade sträckan Fiskeplats Karolinermonumentet. Mer info om fisket i Duved FVOs del av älven hittar ni på Fiska i Duved
Hittils hade han fått nån enstaka matfisk men häromdagen hade han tappat en öring i bättre storlek. Han var förhoppningsfull för nattens fortsatta fiske.

För min egna del så har fisket inskränkt sig till besök och fönstershopping i diverse fiskebutiker i vår Kungliga Hufvudstad och i går natt en inställd gösfisketur med P´s bror. Regnet piskade Värmdö från nio i gårkväll till nio i morse. Surt, tungt och oförlåtande.
Fick dock ett glädjande besked av Troutlaw som rotat igenom lite gömmor ch hittat några riktigt fina spön som skall tas med upp nästa tur till dalen. Jakten går vidare på ett nytt spö för en #4:a lina.


Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 22.55
Temperatur: 13,2 grader
Vind: 0 m/s
Molnlighet: Mulet, bitvis lätt regn
Vattenföring: 56 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: