Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Slut på semestern, packning för Tyskland

tisdag 14 juli 2009

Slut på semestern, packning för Tyskland

Nu är sommarens semester officiellt slut. Imorgon bitti flyger jag till Tyskland för att ställa ut Klättermusen på Outdoor-messe. Det blir från tre veckors rast och vila in i verkligeheten igen i turbofart. Mässorna i Tyskland är inga sötebrödsdagar med tumrullning och gäspningar minsann :-)

Hemifrån har rapporterna fortsatt att ramla in och öringsabstinensen är nu märkbar, difusa armrörelser nattetid och rullknarr i snarkningen väcker P.
Pratade häromdagen med Köksmästarn som just avslutat sin årliga fiskeresan med Fd. Barmästarn. Denna gång tog de revansch från fjolårets flopptur vid Långans vatten. I år gick resan norr ut, så långt norrut som det är möjlight att komma i Årekommun, närmare bestämt till Jävsjön och Jävsjöströmmen. Skall inte förväxlas med Gevsjön väster om Duved. Jävsjön ligger norr om Holdern och Torrön och är bara 2 år som öppet fiskeområde. Där finns möjligheten till grovöring på sjön och i strömmen.
Herrarna hade lite trögt fiske första dagen för att det sedan skulle slå om och lätta upp. Det var klent med kläckningar och glest mellan vaakande öringar. Totalt så var de dock nöjda med vistelsen och fisket flera öringer runt kilot landades med topp på 1,2 kg.
Jag fick förmånen att fiska Jävsjön tillsammans med P, Stenhuggarn och Redaktör Gran och fick då se potentialen i området. Tyvärr så tajmade vi in första snön och det blev bara några småöringar samt harr.

Rospiggen är åter hemma efter en vecka i Ottsjö med fiske i vattnen runt ikring. Hans fullödiga rapport kan ni läsa här Ottsjöveckan i ord och bild.
Revisorn
avlade rapport om fint fiske i ett för honom nytt vatten och även i älven. Det kom bild på MMS häromdagen och en rapport via mail. Nu så har även han tagit semester från fisket och dalen och rör sig söderut. Han är inte ensam om det utan många av mina fiskevänner passar på att ta den lite fisketröga andra halvan juli och säger hej då till sveda, mygg och Skutan.
Målarn
härjar runt i Småland, Flugbindarn är på fiskefri familjeferie i Dalarna och Troutlaw är åter hemma och jobbar tillbaka om 2 veckor i dalen.

Så väskan packar sig inte själv så nu får jag nog återgå till det. Jag är åter hemma i dalen igen på tisdag och då blir det öringsfiske igen. Ska blir grymt skönt.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 20.05
Temperatur: 12,6 grader
Vind: Nordvästlig 2,2 m/s
Molnlighet: Mulet och lätt regn
Vattenföring: Ej uppdat. (13 julli 63 m3/s)
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: