Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Pinsamt!

onsdag 29 juli 2009

Pinsamt!

Tyvärr så verkar det som många av de som rör sig kring våra vatten men även på fjället eller i skog och mark har bommat något väsentligt i sin skolgång.
Fysik och kemilektionerna, speciellt de som rör brännbar och icke brännbar materia.
Jag vill bara göra det klart en gång för alla så ingen som läser detta behöver gå tvivlande vidare genom livet.
ALUMINIUM BRINNER DÅLIGT!
Varför skriver jag då detta på en fiskeblogg. Jo av den enkla anledning att det är många gånger jag stött på detta fenomen vid älven, eller ska jag säga resultatet av detta fenomen. Det tillhör tyvärr inte ovanligheterna att finna urdrukna ölburkar utrökta och svedda i eldstäder längs stranden. För att inte tala om det dj..la engångsgrillarna som inte bara lämnas kvar eller än värre kastas ut i älven, utan är så impregnerade med tändvätska och gifter som spys rakt ut i naturen när de tänds att de borde förbjudits innan de ens kom ut på marknaden.

Bär hem skiten!
Ska det vara så djävla svårt att sätta hälen på burken och trycka ihop den. Utrymmet den tar och vikten den tillför är ju bara en bråkdel av vad som konkades med ut.
En extra påse i packningen funkar jättebra att plocka upp skräpet och ta med tillbaka.

När jag tidigare sålde fiskeprylar på Raskens och Sportkällaren hände det tätt som ofta att jag hittade dragförpackningar och annat slängt i naturen med "våra" prislappar på. Vissa gånger kunde jag tillochmed säga vem det var som slängt grejerna då kombinationen av drag/prylar som köptes tidigare under dagen återfanns ihop släppta där de öppnats.

Nedanstående blid kommer från en av de läsare som bidrar med rapporter och annat till bloggen. "Skatten" återfanns i en eldstad vid Storån.
Pinsamt, mycket pinsamt.
Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 20.25
Temperatur: 17,3 grader
Vind: Nordostligt 0,6 m/s
Molnlighet: Halvklart
Vattenföring: 153 m3/s
Skittfiske
Lunkan

2 kommentarer:

Henke sa...

Det smärtar och irriterar något enormt varje gång. Jävla idioter som man ska behöva dela naturen med. Vet inte hur många spolar man skulle kunna fylla med lina av alla skatbon man samlat på sig utmed våra stränder genom åren.

Patrik sa...

Lika tragiskt varje gång, när man ser vad folk orkar släpa med sig ut men inte hem.
Allemansrätten säger ungefär så här:
Allemansrätten är en unik möjlighet att röra oss fritt i naturen. Med rätten följer också krav på hänsyn och varsamhet. Naturvårdsverket sammanfattar allemansrätten i orden ”Inte störa – inte förstöra”.

Inte en informationskampanj i världen får en sådan människa att plocka med sig sitt skit hem igen.
Moralfråga av stora mått.

För inte är det väl det vi menar med SKITfiske va??

//Patrik