Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Åter på Rengen

torsdag 28 februari 2008

Åter på Rengen

Tog med och visade Konsulten de vatten som vi når med skoter på sösidan som det i folkmun här uppe kallas. Vi passerade Greningen, Moen, div. småtjärnar innan vi landade på Rengen. Fiskelyckan var åter god och vi hade med oss ett tiotal matfiskar hem. Bland annat en öring som stormade mot Konsultens Demon-pirk. Vi körde i pricip enbart med dessa och de funkade bra. Vi släppte nog tillbaka det dubbla antalet med. Efter några förflyttnignar på Rengen så gick vi över på Oxögatjärn och där fick vi sällskap av Fjällsporthandlar som även varit uppe dagen inna och fått lite fin matfisk.
Det är bra med snö på fjället och skoterleden har aldrig varit i bättre skick. Väsek ,skotersammanslutningen, håller efter den bra nu och med den fina mängd snö som finns så blir det kanonresultat.

Väl hemma så fick jag ett samtal av en minst sagt sprudlande glad "Köksmästar´n". Efter att ha varit skoterlös sedan förra vintern så fanns det nu åter en tvåtaktsstonka i garaget. Efter att ha avverkat RMK700 och Trail RMK så har han nu bytt upp sig till en ET340 av tidig 80-tals utgåva. Han svamlade något om att "grabbarna hade sån skoterabstinens så de skakade" men ska sanningen fram så tror jag det var avsaknaden att få skruva, lukta tvåtaktsolja och höra knattret hos ovannämnde Köksmästare som var den egentliga orsaken till att skotern kom hem till gården :-).
Enligt utsago så tog det inte många minuter innan "KS Stek och Mek" slagit klorna i projektet och nu går maskinen åter som en dröm. Det talades om "förgasare nedplockad i molekyler", "lågfartsmunstycken", "svetsade grenrör" med sån kärlek och närvaro i rösten att det nästan tårades i mina ögon. Vilken värme.
Nu är förhoppningen att vi snart kan bege oss på fiskeexcursion ihop igen. Kan bli en rolig vårvinter.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 12.25
Temperatur: -0,2 grader
Vind: Västlig 4,6 m/s
Molnlighet: Halvklart
Vattenföring: 15,2 m3/s
Skittfiske
Lunkan

1 kommentar:

Köksmästarn sa...

Som vanligt inga problem med ordflödet, har hört att det även nappar bra på "tjärnen". Det kanske är dags för en tur dit nu när även vi är skoterägare.