Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Premiärfiske

söndag 28 november 2010

Premiärfiske

Redan i fredags pep det till i mobilen. Målarn var sugen på lite darr i pinnen och i går så sätte vi upp möte och fiske. I morse 08:30 stod ovannämnda fiskekompis i hallen och väntade med jag hoppad i det sista av ytterkläder. Den befarade toklylan har hållit sig undan hittils och här hemma var det - 12 grader när vi åkte väster ut. Gevsjön var målet och snart så var vi på plats. Det var kallare där uppe, -21 grader visade termometern vid fiskeautomaten men vinden var helt stilla och vi var välklädda. Nåja kanske inte alla av oss i vårt lilla gäng men jag hade både dunbyxor och stora dunjackan :-)

Vi vek ut på djupet direkt och efter att jag försökt orientera mig med fjolårets hållpunkter mot hotspoten så var borrarna snart genom isen och maggoten halades fra,. Isen var c:a 25 cm och täckte med 10 cm lätt snö. Som vanligt så är det riggen med Knosas Demon och Årepirken som gäller och maggoten är "dansk" dvs. rödvit i en rejäl klase. Det tog inte många minuter innan första darren i spöet kom och snart så låg säsongens första röda på isen, en fin stekpannefisk som strax därefter följdes av ytterligare en mindre stekfisk. Vid det här laget hade även Målaren klivit in i matchen efter några små insidenter med linor och blänken som trasslat.


Fisken var försiktigt och och tog fint men var svåra att kroka. Kaffe och macka för att värma kroppen inmundigades innan vi gjorde lite förflyttningar och efter någon timme så bestämde vi att testa kikgrundet men där var det helt stilla. Solen gjorde ett blekt försök att värma oss men i november tillför den inget annat än lite ljus. Vi borrade oss stegvis ut mot djupare vatten men inte en känning. Fingrar och tår började larma lite på kylan. Det hade börjat dra lite vind och sitta med ansiktet mot den var ingen hit. Vi gjorde en sista flytt ut på djupet igen och där darrade det direkt i spötopparna och några små rödingpinnar fick vi kroka av. Ingen dock i storlek att ta med hem.


Vid det här laget hade kylan trängt igenom skodon och handskar. kinderna var rosiga och nästippen kall så vi packade ihop. Hemma i köket väntade påtåren och lite mer vinterdrömmar innan vi skiljdes för dagen.
Nu är vi igång och väntar bara att det ska komma lite vettigt med snö så skoterlederna till våra favoritvatten blir körbara.


Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 13.00
Temperatur: -13,8  grader
Vind: Sydostlig 2,5 m/s
Molnlighet: Klart - halvklart
Vattenföring: 17,1 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: