Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: mars 2009

tisdag 31 mars 2009

Loop Magazine

Damp ner i brevlådan häromdagen. Tro att Mr Troutlaw
kan ha något med saken att göra.
Lite skön läsning, lite nya prylar och lite resor i en skön symbios att sukta till nu när fiskeabstinensen är som störst. Lägg där till den norske mästerfotografen Yngve Asks fantastiska bilder som grädde på moset så har ni en högtidsstund framför er. Logga in och teckna er för en prenumeration, kostar gratis Loop Magazine
hittade lite roliga nyheter i magasinet, några har jag tidigare skvallrat om men några var helt nya.
MULTi-serien kommer i en ny version som enhandsspö. MULTi PWR, har inte fått bolla på något ännu men av vad jag kunde utläsa samt de rapporter jag fått från Å-berga så ska det vara lite mer kräm i grejerna än vanliga MULTi-serien. Klingorna är tredelade istället för fyrdelade och jag gissar att de byggt vidare på klassiska Greyline samt sneglat lite på insomnade AEG 5:an när dessa skapades. Mannen bakom är dansken Klaus Frimor enligt utsago en hejjare på spödesign.
På linfronten kommer som vanligt massor, det är klumpar med olika toppar, både längd och sjunkgradad. Säkert mumma för prylnissen med stor plonka men det jag ser som mest intressant är nya Multi long distance. En Multilina med extra long klump, long belly kallar Loop det men jag väntar med det tills jag sett specifikationerna. Tidigare har allt längre än 11 meter klump kallats long belly.
Det kommer även med en Multi x-slow. En Multi intermediate , extra långsamt sjunkande. Kanske en kommande storsäljare bland h-öringsfiskarna på kusten.
På klädsel fronten så kommer OPTi-vadarna med en ny variant OPTi Xpand Waders. Den har i sidan under armarna en fleibel kil av neoprene. Nu spelar det ingen roll hur många korvar du klämmer vid grillen innan andra varvet i poolen, vadarna klämmer inte :-)
Känns i min värld som en skrivbordslösning på vadarproblemet av lätt rundnetta kontorsherrar :-) Ska dock bli kul att se dem "live". kan vara "the shit" den här sommaren.
OPTi 3-layer Jacket kommer däremot i en grymt snygg ny design, Pin stripe ska bli kul att se vem i Åredalen som blir först med en sådan :-)

Har inte fått någon rapport från tävlingen på Stora Offsjön i helgen. Vädret var ju inte det bästa men någon som läsar bloggen kanske var på plats, skicka gärna över en rapport.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 20.30
Temperatur: 0,1 grader
Vind: Västlig 4,6 m/s
Molnlighet: Mulet och lätt snöfall
Vattenföring: 8,2 m3/s
Skittfiske
Lunkan

fredag 27 mars 2009

Vattenkänning och storfisk

Min fiskevän Roslagsredaktörn har tillbringat en vecka upp i vår vackra fjällvärld med familjen, vilket iof inte hindrat honom att smita iväg några förmiddagar för att få lite "egen" tid :-)
Onsdagens och torsdagens förmiddagar tillbringades på Gevsjön i bitande morgonkyla.
Minus 28 grader, det var knappt att kvicksilvret vågade visa sig i termometern:-)
Onsdagen gav bättre resultat än tisdagen med en handfull matfiskar. Under torsdagen gjordes nya bekantskapelser för Roslagsredaktörn när han mötte en av de Gevsjö-locals som tillbringar sina dagar på sjön.
Tillsammans slog de följe ut mot vaken, en välkänd "hot spot" på Geven. Fisk fanns det och bitvilliga var dem. Ovannämnde Redaktör skulle gör en kortare sidoförflyttning när högerbenet försvann ner i bottenlös stöpis. Vid genomtrampet var inte isen tjockare än c:a 10 centimeter och under strömmade vattnet.
Han fick nära känning med vanskligheterna och inte minst farligheterna att fiska runt inloppsvaken på Geven.
Som tur var gick det denna gång bra men lite fukt i strumpan som resultat men var försiktigta och lita aldrig på "gamla spår" och hål. Strömmen flyttar sig allt efter vattennivån går upp och ner och isen är inte att lita på.
Isdubbar och livlina är en billig livförsäkring.

Paddelkollegan var inte på kontoret i dag utan satt i bil mot Dalarna men passade ändå på att ringa in en rapport. Igår efter jobbet hade han åter varit uppe på släkt-tjärnen och denna gång hade han lyckan med sig. Förutom ett par rödingspinnar så landade han en 7 hg och avslutade med en kilos bit. Diger fisk.
Vi ska försöka lirka fram en tid när jag kan hänga med upp. Storrödingsfiske är aldrig fel :-)

Lagomt till helgen har nu solen gott i moln, vinden ökat och det varslas om snö. Synd!

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 15.25
Temperatur: -2,1 grader
Vind: Sydostlig 10,4 m/s
Molnlighet: Mulet
Vattenföring: 8,7 m3/s
Skittfiske
Lunkan

onsdag 25 mars 2009

Tävlingar i helgen

Här kommer ne påminnelse om helgens pimpeltävlingar.
Hoppas de senaste två dagarns väder håller i sig.
Det har varit sjukt bra helt enkelt. Så bra att jag vägrat att sitta vid skrivbordet på kontoret och titta ut över en soldränkt Åresjön och Renfjäll.
Istället har jag valt att ta min tillflykt till källaren och vårt lager där inget solljus tränger ner och påminner mig om vad jag missar!

Gissar att dagen är rätt men datumet fel i Glån-annonsen

Redan nu börjar det laddas för Påskhelgens tävlingar.

Samma dag, Långfredagen, går oxå Huså-nappet av stapeln.
Har inte sett annons i tidning ännu men väl på byn. Årets första pris slår alla rekord.25 000 kr
Det har inte under de två senaste åren varit någon som fått fisk så prissumman har flyttat med. Ifjol 17 000 kr och för två år sedan 11 000 kr.
Huså-nappet är ett lotteri, men få lotterier ger dig så stor chans på 25 lax :-)

Målarn hade åter lyckats tajma in en ledig dagmed strålande sol och varit på Rengen. Trögt var det idag. Ett par rödingspinnar var allt. Övriga han träffade sa samma sak.
Paddlarn, en av mina kollegor på Klättermusen tog en tur upp på en av de privata "hemliga" tjärnar som släkten förfogar över, efter jobbet i går. Han hann knappt måtta upp djupet innan en rejäl röding bet på. Dock valde den att göra sorti strax under ytan i hålet. Stärkt av känningen så gjorde han även en tidig morgontur innan jobbet i morse. -23 grader sa termometern och fingrarna höll med. När jag kom in på kontoret runt åtta så hade han precis fått fart på alla fingrar igen :-)

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 18.55
Temperatur: -5,3 grader
Vind: Ostlig 1,7 m/s
Molnlighet: Klart
Vattenföring: 9 m3/s
Skittfiske
Lunkan

tisdag 24 mars 2009

Tresjösrapport från idag.

I morse visade kvicksilvret -21 grader när jag lämnade sängvärmen för att bege mig mot jobbet.Himlen var blå, solen redan uppe och flaggorna hängde rakt ner. En strålande dag var antågande.
Roslagsredaktörn är på besök i dalen och passade på att titta in på kontoret på en kaffe i förmiddags innan han begav sig vidare mot Gevsjön. Målet var få sig lite sol samt att kanske bidra till familjens middag.
På väg hem till stugan och den hägrande bastun så stack han in näsan och visst sol hade han fått men till middagen var det minst sagt magert. En dragning i linan var allt. På väg ut på sjön hade han mött en annan fiskare på väg in. Han hade varit på plats redan 05.00 och efter 15 minuter låg första rödingen på isen. Totalen landade runt 25 stycket. Verkar vara morgonfiske som gäller på Geven.

Målarn körde vidare sin vana trogen att tillbringa en ledig dag på en sjöis.
Han var inte på plats fullt lika tidigt som tidigare omnämnde fiskare utan hållit på sig till solen fått göra lite jobb och höjt temperaturen lite. Vid niotiden landande han således på Rengens is och fisket var igång. Verkade inte vara tokrally för honom heller men 5 fina matfiskar landades innan nedfärd företogs framåt tre på eftermiddagen.

Nu sist i kväll så kom en rapport neddimpande i mobilen från Raskens-kollegan Hon hade gjort ett test av Åresjön och se, det gav resultat. Tre hyggliga öringar landades och bild bifogades.
Åresjön är en liten "dark horse" i fiskesammanhang här uppe. De flesta som landar i dalen för att fiska åker hellre ut från byn än testar sjön. Samma gäller sommar som vinter. Lite synd tycker jag då Åresjön har levererat och kommer leverera stor fisk.
Ett klassiskt pimpelställe är i nedre delarna på sjön. Rakt över från Åre svets mot södra stranden, där finns ett grund där rödingen ofta biter.

En rapport från helgen som jag inte delgett er kommer från min nya arbetskamrat på Klättermusen Kläddesignern. Han och brodern hade i helgen gjort en tur upp på Väster Noren, tidigt som 17 en morgon men det gav dem ingen större lycka. Några dragningar i linan var allt.
Jag träffade även Skollärarn som i lördags var på Kölsjön fisken uteblev och skotern havererade för honom. Han var minst sagt frustrerad över säsongen hittils. Jag tror inte han fiskat så lite som i år på många många år.
För att summera helgen som gick så var det trögt över lag oavsätt plats eller tidpunkt. Hoppas det vänder mot nästa helg, har förhoppning om en tur eller så.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 20.25
Temperatur: -8,4 grader
Vind: Nordlig 1,4 m/s
Molnlighet: Klart
Vattenföring: 9 m3/s
Skittfiske
Lunkan

lördag 21 mars 2009

Eftermiddagstur

Gästerna, dotterns gudmor med familj, lämnade oss idag efter en vecka av kanontrevligt umgänge och massor av sköna aktiviteter.
En återställning av hemmet från en anpassning till 7 personer till mer vardagliga 4 gjordes innan P tog dottern, hunden och en pulka och begav sig mot Ullådalen.
Själv färdiställde jag städningen innan jag snabbt hoppade i skoterkläderna och kickade i gång Polarisen.
Ett snabbt stopp på Fjällsport gjordes och fiskekort och maggot inhandlades. Min kollega från Raskens-tiden jobbar där och att dömma av hennes min så var hon mer än lovligt fiskesugen. Polarisen har dubbeldyna och personalen var övertalig och vips hade jag fått sällskap. Väl på Rengen så sken solen och en ljummen vind drog från väst. Ganska snart hade vi var sin stekfisk på isen men sen dog det. Vi nötte på i ytterligare 2 timmar men inget av värde bet i våra krokar.

Nu är fisketävligssäsongen igång, var och varannan helg framöver är det tävlingar på gång. Nästa helg är det två tävlingar i närheten.
Offsjöpimpeln
Stora Offsjön Edsåsdalen
Lördag 28 mars 11.30-14.00
Både vuxen och barn klass.
1:a pris 5000 kr (Vuxen klass)
1:a pris värde 1000 kr (Barnklass)
Plus för övrigt ett dignade prisbord.
Skotertransport finns. Ring 070-587 52 96
Övrig info finns på 070-674 27 44
Arrangör är Edsåsdalens Skoterklubb och Gräpplingens samfällighet.

Fisketävling på Glån
Söndag 29 mars
Längsta fisken ger 1000 kr
Info och skoterskjuts 0647-10427
Arrangör Järpen - Undersåkers Snöskoterklubb

Om någon av Er som läser är på plats och tävlar så skulle jag bli kanonnöjd om ni ville komma med tävligsrapporter.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 16.45
Temperatur: 0,5 grader
Vind: 4,6 m/s
Molnlighet: Halvklart
Vattenföring: 8,5 m3/s
Skittfiske
Lunkan

torsdag 19 mars 2009

Målarn does it again!!

Rengen rocks and rules!
Vad ska man säga! Vissa tillbringar sina dagar på kontor, andra på en sjö-is. Resultatet lät inte vänta på sig. Pip pip i luren och MMS laddades upp.
Shit pommes frites Diger fisk helt enkelt.
Målarn har som gubben i lådan seglat upp som säsongens storfiskare och levererat flera goa fiskar.


Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 21.05
Temperatur: -0,1 grader
Vind: 3,3 m/s
Molnlighet: Mulet
Vattenföring: 8,5 m3/s
Skittfiske
Lunkan

söndag 15 mars 2009

Vissa dagar är livet...

..lätt att leva.
Klockan 16.20, en kall öl på solbalkongen på Karolinervägen. Afterski!!
Middagen är fixad, den löste vi redan innan 8.30 i morse.
Dotterns Gudmor med familj är på besök. Klockan 05.00 i morse så lurade jag upp pappan i familjen. Perkulatorn var laddad, termos framtagen och snabbt fixade han några mackor.
Krokarna var bytta, skotern tankad. Nu skulle dom tas. 05.37 så gick sms:et till Målarn.
Åker nu, ses på Rengen.
Kyla och mörker mötte oss när vi äntrade min gamla Polaris. -13 grader, det bet i kinderna på väg över älven. Helljus på.
Väl på plats så var det bara att driva upp några gamla hål och tända Blinken. Pimpad med en ABU Lill-öringen ovan och maggot-agnad krok unden.
2 meter djupt måttades upp och handskar på.
Bang en stöt i linan, bang igen. Mothugg och fast fisk. En vacker fjällröding landade vid sidan av hålet, knappa 5 hg. Vi var på gång. Skotrar hördes i fjärran, Målarn och Läkarsonen var på väg.
Nytt hål och nya napp. Morgon-sällskapet hade även han darr i spöt och snart hade vi fått ihop ett knippe fina stekfiskar innan vi vände hemåt.
Målarn landade en grann, mörk myröring innan vi lämnade dem åt sitt öde.
Rapport kommer!
Var det sista vi hörde innan skotern startades och nedfärd mot Duveds by företogs.

Frukosten var framdukad och efter lite fiffning och ompackning var vi på väg mot Duvedsskidområde. Fika och pulkor. Kameror och skidor. Allt skulle med, inget fick glömmas.
P och Gudmor inledde skidåkandet. Vi herrar fick stanna och sköta markservicen. På solhyllan vid Linbanecafét stuvades renfällar fram. Termosen, som var fylld för andra gången den här morgonen, plockades fram och smörgås-laddningen likaså.
Solen, som vi mötte på Rengen när den klev över granskogen i öster, fortsatte att slösaktigt skina över oss och övriga skidåkare på Mullfjället med omnejd, från en ohejdat blå himmel.
Föret i backen var så där vårligt skönt. Hårt efter nattens kyla men uppmjuknande av solens värmande strålar.
Kaffe i träkåsa, livskvalitet. Det piper till i telefonen. Målarn lämnar rapport via MMS.
Rally i samma hål :-) 7 fina matrödingar på korttid. Han lät nöjd.

Efter en helgdag i solen sitter jag nu och avslutar dagens inlägg. Första pilsnern är urdrucken och från köket doftar det av smörstekt röding på jemtvis.

I wonder what the poor people are doing today?


Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 19.05
Temperatur: 0,4 grader
Vind: Nordlig 0,4 m/s
Molnlighet: Mulet
Vattenföring: 8,2 m3/s
Skittfiske
Lunkan

fredag 13 mars 2009

Blandade bud.

Konsulten ringde in en förrapport på väg till Gevsjön i morse. Solen sken och humöret var på topp. Kikpimpel stod på schemat. Några av Långdragarns gamla kikbottnar skulle vittjas av.
Mitt på dan så pep det till i telefonen.
Målarn var åxo ute och gjorde livet surt för traktens rödbukar. I riktiga ottan hade han bestigit skotern för vidare färd söderut från Duved. Klockan 04.30 droppade han ner Blinken i första hålet.
Det var lugnt och lugnet höll i sig fram emot halv sju rycket innan fisken började visa intresse för de maggotagnade krokarna.
Några hyggliga matfiskar landades. Efter lite omflyttning på isen och nytt hål.
Denna gång en klassiker, direkt vid skotern, så nöp det till ordentligt och upp följde en vacker och välmatad Rödbuk. Konsultens rapport kom in senare och han hade inget positivt alls att säga från Gevsjön. Han hade fiskat kik på grunden och attack på djupen men inte en dragning i blänket. Det hade varit bra med fok på Gevsjön och överlag så var det samstämmiga rapporter. Klent.

Är ni tävlinssugna så kom ihåg Dravsjön-pimpeln imorgon. Mer info finns i ett tidigare inlägg.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 20.35
Temperatur: 1,4 grader
Vind: Nordvästlig 5,2 m/s
Molnlighet: Halvklart
Vattenföring: 8,5 m3/s
Skittfiske
Lunkan

onsdag 11 mars 2009

Första torrflugeöringen är nu rapporterad

Bokbindarn hade luftat sin Streamstix #4:a idag, på tafsen satt en CDC-mygga i stl. 16. Platsen gissar jag var Nidelva och resultatet en öring på vak på c:a 4 hg.
Det är bara att lyfta på hatten och gratulera :-)


När vi ändå är i vårt västra grannland så kommer här en kreativ nyhet. För några år sedan kom Arve Evensen med Zpey-system som ni kanske redan har sett.
Nästa innovativa idé kring spöhandtag är Switch butt Helt enkelt att nedra handtagsdelen, butten, är teleskopiskt utdragsbar och kan förlängas för att skapa ett tvåhandsspö av ett enhandsspö, eller tillochmed ge möjlighet till haspelfske med ett flugspö.
Om idén slår? Ja varför inte några kommer alltid vilja ha det senaste. Huruvida det egentligen tillför något till fisket får framtiden utvisa.


Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 19.45
Temperatur: -3,4 grader
Vind: Sydostlig 2,5 m/s
Molnlighet: Mulet
Vattenföring: Ej uppdat. m3/s
Skittfiske
Lunkan

tisdag 10 mars 2009

Läslust och mer nyheter

Det var blitt 15 juli, det var høysommer i dalen, og alle norske tørrfluefiskeres aller beste og mest trofaste venn, døgnflua Ephemerella aurivlli, var gott i gang.
For norske elvefluefiske er aurivillin selve rosinen i pølsa. Den er stor (krok 12), tallrik, pålitelig og årsaken til veldig mye av det vakre som skjer i norske ørretelver tidligt på sommeren. Under en aurivilli-klekkning kommer alt som bor av fisk i elva opp till overflaten for å spise i kortere eller lengre perioder.


Så inleder Lars Lenth kapitel 15 i sin bok Den samme elva. Den handlar om en ung man som i början på 1990-talet sticker från studenlivet och kärestan sin i Oslo för att fiska ohämmat i en hemlig öringsälv som kompisen Biff har berättat om.
Sagt och gjort, i april landar han vid Skrukkedalsrenna längst in i Skrapdalen och framför sig har han 4,5 månad av flugfiske. Vi får följa honom genom fiasko och succe, glädje och sorg och allt som hör där till, allt efter att livet i och i kring Skrukka vaknar till i vårsolens sken ända tills att snön åter släcker dess liv och invaggar den i vinterdvalan.
Boken är en skön beskrivning av hur stadsbon möter landet, naturen, kulturen Skrapdalens människor samtidigt som den är en detaljerad beskrivning av vad som händer i och kring en norsk öringsälv under en säsong.
Jag kan inte annat än rekomendera boken. Mina största flugfiskeabstinenser har stillats och jag tror säkert att jag kommer plocka fram boken igen nästa vinter när snön lagt sig över Åredalen och isen stängt till mina sommarfiskeplatser i Duvedsälven, den tål att läsas igen.
För er som inte är bekant med Lars Lenth så är han den ena halvan av "På fisketur med Lars och Bård" samt även gjort "Torrflugelandet-serien" på DVD ihop med Andreas Fismen. Utan snack vet han vad han talar om och förmedlar det på ett skönt och humoristiskt sätt vare sig det är i rutan eller i bokform.

Mer nyheter inför sommaren 2009 börjar nu poppa upp. Till helgen går årets Flugfiskemässa av stapeln i Kista. Lagomt tills dess så passar flera av tillverkrna och agentera visa upp grejerna för första gången.
Loop kommer med fler nyheter än de jag tidigare nämnt. Bland anant så kommer de med ett helt nytt handtag X-grip på två nya spö serier Opti Salt & Opti Switch. X-grip är sexkantiga handtag som närmast påminner om handtagsformen på ett tennisraket. Tanken är att greppet ska bli flexiblare och i de tyngre spöklasserna mindre krampframkallande under långa fiskepass. Handtagen är i samma typ av korkkomposit som tidigare kom på AEG-serien och Pike-Booster. Jag fick känna på en prototyp i höstas när jag var på besök i Åkersberga. Helt oävet var det inte. Mer info hittar ni här. Loop tackle

Vision har även de några ytterligare och denna gång på rullfronten. Det kommer med två nya rullserier CDC en intressant lättviktsrulle för normalt öringsfiske. 5/6:an väger 99 gram.
Samt det jag tror kan bli deras nästa riktiga storsäljare på rullsidan. Koma Kasett en rulle med lättutbytbara kasetter, det medföljer 3 stycken. Rullen kommer i havsörings/laxstorlek. Mer info Vision reels

Ett nytt märke på svenska markanden och tillika svenskt är Imago Flyfishing. jag har inte så mycket koll på dem och vilka som står bakom men att döma av marknadsföringen som hittils kommit så satsar dom seriöst. Ska bli intressant att följa dem och se vad det presenterar för produkter. Här är länken till dem Imago Flyfishing
Simms har nu en ny distributör i Sverige efter Fairpoint och kommer nu hateras från Norge och företaget Flyfisheurope Prisbilden har hyffsats till och har nu landat på mycket dyrt istället för sjukt dyrt som det var tidigare. Produkterna är fortfarande det som övriga märken i världen jämför sig mot även om det inte alltid är de bästa.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 21.25
Temperatur: -4,8 grader
Vind: Ostlig 2,8 m/s
Molnlighet: Mulet
Vattenföring: 8,7 m3/s
Skittfiske
Lunkan

måndag 9 mars 2009

Söder om kärleken

Ibland kliver det fram människor ur den stora grå massan som kan klä livet i ord, toner och skapa ljuv musik. Sofia Karlsson är en sådan person.
Åter igen så bjöd hon på en sprakande musikalisk resa från Dan Andersson skogsmilor i Dalaskogarna via Taubes lovsjungna hav till sin egna uppväxt i Stockholm med Söder som en given centralpunkt. Med sig har hon ett band med mega maxade multimusiker som tillsammans med Sofia skapar en stämning av värme och närhet som står i barsk kontrast mot vad Kung Bore bjöd på utanför Gamla Teaterns stängda dörrar.
Jag har sagt det tidigare och säger det igen.
Se henne hon är ute på turné. Sofia Karlsson Turné
Om ni inte har möjlighet så snabba er till närmaste musiksäljare och införskaffa hennes musik på cd.
Svarta Ballader, Visor från vinden eller nya Söder om kärleken.

Dagens rapport kommer från Målarn, han har tagit täten i rapport ligan och hade idag åter varit på Rengen. Resultat några rödingspinnar samt en drill som resulterade i avsliten lina. Hmmmmm

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 21.05
Temperatur: 0,9 grader
Vind: Ostlig 3,7 m/s
Molnlighet: Klart-Halvklart
Vattenföring: 8,7 m3/s
Skittfiske
Lunkan

torsdag 5 mars 2009

Säsongens första på spinn, fisketävling och israpport.

Kort inlägg 7 mars.
Vi har en man i Jämtland som heter Bert Sjödin. Förutom att han är en hejjare på affärer och fisketokig så äger han även Lövsta-badet utomhus bassängbadet på Frösön.
Har man då dessa förutsättningar vad gör man då. Jo fixar en fisketävling i 50 meterspoolen. Se länk nedan :-)
Fisketävling


Häromdagen trillade rapport in från Bokbindarn brodern hade varit ned till Nidelva och kollat läget, dra på trissor om det inte vakade öring.
Fram åkte spöt och snart var årets första krokad. Dock räknas det inte riktigt, det är ju inte direkt en Adams som sitter i mungipan.
Dan efter så begicks däremot flugfiskepreiär av ovan nämnda herrar. Tyvärr var inte vädret med dem. Hård vind och allmänt surt gjorde att de fick ge upp. En bomtur på torrt som Bokbindarn
inledde mailet.
Nu börjar årets isfisketävlingssäsong och först ut är
Dravsjöpimpeln
Lördag 14 mars
Vuxna kl. 12.00-15.00 100 kr
Barn kl. 12.00-14.00 20 kr
Det är skyltat från E14 samt från 321:an vid Mattmar och Trångsviken.
Mer info får ni hos:
Lena 070-521 81 47
Håkan 070-331 26 37
Arrangör är Utkälens byggdegårds/byalagsförening.
Dravsjön är känd för sitt fina abborrfiske och i annonsen säger arrangören.
Den enda fisketävlingen där nästan alla får fisk!

Målarn var åter uppe på sjöran söder om Duved, Greningen, Rengen och Kösjön igår. Nån enstaka matfisk och några rödingspinnar var resultatet.
Flugbindarn var på tjärnfiske i södra Årefjällen och fick ganksa omgående 2 fina matfiskar men sedan var det dött.
Han var inne på teorin att nu gäller det att vara uppe med tuppen och första solljuset. Sovmorgonfiskesäsongen är nu över :-)

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 20.05
Temperatur: -1,6 grader
Vind: Ostlig 7,6 m/s
Molnlighet: Mulet
Vattenföring: 9 m3/s
Skittfiske
Lunkan

tisdag 3 mars 2009

Mer "Fiskar/fiskare vi minns" & Rapport

Temat Fiskar/Fiskare vi minns går vidare och denna gång är det Flugbindarn som dammat av sitt gamla fotoalbum och visar här några "ungdoms synder"
Hans egna ord beskriver bilderna :-)
Bilden är från sommaren 1980 när jag slutat 9an.
Då bodde jag i Fagersta och jag och en kompis hade en gammal eka som vi rodde runt på sjön Stora Aspen med.
I linändan hängde alltid wobblers. Min favorit var Rapala Fat Rap i färgen orange. Ibland bytte jag ut den mot en Swim Whizz eller Cisco Kid.
Denna gädda vägde ca 4 kilo och jag minns mycket väl när jag fick den. Den var enorm där den låg på båtbotten och jag fick en fiskefrossa som
jag sen dess aldrig mer upplevt. Benen bara skakade. Gissa om jag var stolt när jag cyklade hem, genom stan.
Bandaget på fingret har inget med gäddfångsten att göra.
På den tiden fanns inte en tanke på vare sig flugfiske eller flugbindning på min världskarta.
Nä det var dragrodd och hederligt mete som gällde.

Bilden är från ´84 tror jag. Då hade jag "investerat" i en egen gammal eka för 400 kr.
Också den gäddan kommer från Stora Aspen. Den vägde också någonstans runt 4-kilosstrecket.

Tack för bilderna och texten.

Målarn SMS:ade från ett solskens indränkt Rengen/Greningen tidigare idag. Han hade inte mycket att rapportera då med än en avsliten krok. Storfiske eller dålig knut är frågan !?!
I kväll lamnade en fullständig rapport ner i sms-form och den talade om några enstaka smånafs samt att Fru Målare vunnit famijekampen och tagit en bättre matfisk på Greningen.'
Konsulten telefonerade på traditionellt vis rapport från söndagens tur. Det hade mest ägnat sig åt social samvaro på Gevsjöns is tillsammans med fiskande vänner. Några najs och känningar men ingen fisk på isen var vad han hade att rapportera.
Samt att han fliade in att det är mycket snö på Gevsjön, huruvida det var något vatten/vattensörja under snön förtäljde han inte.
Förra helgen när jag var på Rengen så visade det sig vara kanonis. Några decimeter torrsnö direkt på isen. Inget vatten och sedan solid fin kärnis på 60-70 cm.

Nu blir det en tur med Stenhuggarn i elljusspåret. 3 gången för iår. :-)

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 22.15
Temperatur: -4,5 grader
Vind: 0,8 m/s
Molnlighet: Klart
Vattenföring: 9 m3/s
Skittfiske
Lunkan