Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Tresjösrapport från idag.

tisdag 24 mars 2009

Tresjösrapport från idag.

I morse visade kvicksilvret -21 grader när jag lämnade sängvärmen för att bege mig mot jobbet.Himlen var blå, solen redan uppe och flaggorna hängde rakt ner. En strålande dag var antågande.
Roslagsredaktörn är på besök i dalen och passade på att titta in på kontoret på en kaffe i förmiddags innan han begav sig vidare mot Gevsjön. Målet var få sig lite sol samt att kanske bidra till familjens middag.
På väg hem till stugan och den hägrande bastun så stack han in näsan och visst sol hade han fått men till middagen var det minst sagt magert. En dragning i linan var allt. På väg ut på sjön hade han mött en annan fiskare på väg in. Han hade varit på plats redan 05.00 och efter 15 minuter låg första rödingen på isen. Totalen landade runt 25 stycket. Verkar vara morgonfiske som gäller på Geven.

Målarn körde vidare sin vana trogen att tillbringa en ledig dag på en sjöis.
Han var inte på plats fullt lika tidigt som tidigare omnämnde fiskare utan hållit på sig till solen fått göra lite jobb och höjt temperaturen lite. Vid niotiden landande han således på Rengens is och fisket var igång. Verkade inte vara tokrally för honom heller men 5 fina matfiskar landades innan nedfärd företogs framåt tre på eftermiddagen.

Nu sist i kväll så kom en rapport neddimpande i mobilen från Raskens-kollegan Hon hade gjort ett test av Åresjön och se, det gav resultat. Tre hyggliga öringar landades och bild bifogades.
Åresjön är en liten "dark horse" i fiskesammanhang här uppe. De flesta som landar i dalen för att fiska åker hellre ut från byn än testar sjön. Samma gäller sommar som vinter. Lite synd tycker jag då Åresjön har levererat och kommer leverera stor fisk.
Ett klassiskt pimpelställe är i nedre delarna på sjön. Rakt över från Åre svets mot södra stranden, där finns ett grund där rödingen ofta biter.

En rapport från helgen som jag inte delgett er kommer från min nya arbetskamrat på Klättermusen Kläddesignern. Han och brodern hade i helgen gjort en tur upp på Väster Noren, tidigt som 17 en morgon men det gav dem ingen större lycka. Några dragningar i linan var allt.
Jag träffade även Skollärarn som i lördags var på Kölsjön fisken uteblev och skotern havererade för honom. Han var minst sagt frustrerad över säsongen hittils. Jag tror inte han fiskat så lite som i år på många många år.
För att summera helgen som gick så var det trögt över lag oavsätt plats eller tidpunkt. Hoppas det vänder mot nästa helg, har förhoppning om en tur eller så.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 20.25
Temperatur: -8,4 grader
Vind: Nordlig 1,4 m/s
Molnlighet: Klart
Vattenföring: 9 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: