Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Blandade bud.

fredag 13 mars 2009

Blandade bud.

Konsulten ringde in en förrapport på väg till Gevsjön i morse. Solen sken och humöret var på topp. Kikpimpel stod på schemat. Några av Långdragarns gamla kikbottnar skulle vittjas av.
Mitt på dan så pep det till i telefonen.
Målarn var åxo ute och gjorde livet surt för traktens rödbukar. I riktiga ottan hade han bestigit skotern för vidare färd söderut från Duved. Klockan 04.30 droppade han ner Blinken i första hålet.
Det var lugnt och lugnet höll i sig fram emot halv sju rycket innan fisken började visa intresse för de maggotagnade krokarna.
Några hyggliga matfiskar landades. Efter lite omflyttning på isen och nytt hål.
Denna gång en klassiker, direkt vid skotern, så nöp det till ordentligt och upp följde en vacker och välmatad Rödbuk. Konsultens rapport kom in senare och han hade inget positivt alls att säga från Gevsjön. Han hade fiskat kik på grunden och attack på djupen men inte en dragning i blänket. Det hade varit bra med fok på Gevsjön och överlag så var det samstämmiga rapporter. Klent.

Är ni tävlinssugna så kom ihåg Dravsjön-pimpeln imorgon. Mer info finns i ett tidigare inlägg.

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 20.35
Temperatur: 1,4 grader
Vind: Nordvästlig 5,2 m/s
Molnlighet: Halvklart
Vattenföring: 8,5 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: