Antal besökare sedan 29 feb 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Besökare online just nu Årefiske: Vattenkänning och storfisk

fredag 27 mars 2009

Vattenkänning och storfisk

Min fiskevän Roslagsredaktörn har tillbringat en vecka upp i vår vackra fjällvärld med familjen, vilket iof inte hindrat honom att smita iväg några förmiddagar för att få lite "egen" tid :-)
Onsdagens och torsdagens förmiddagar tillbringades på Gevsjön i bitande morgonkyla.
Minus 28 grader, det var knappt att kvicksilvret vågade visa sig i termometern:-)
Onsdagen gav bättre resultat än tisdagen med en handfull matfiskar. Under torsdagen gjordes nya bekantskapelser för Roslagsredaktörn när han mötte en av de Gevsjö-locals som tillbringar sina dagar på sjön.
Tillsammans slog de följe ut mot vaken, en välkänd "hot spot" på Geven. Fisk fanns det och bitvilliga var dem. Ovannämnde Redaktör skulle gör en kortare sidoförflyttning när högerbenet försvann ner i bottenlös stöpis. Vid genomtrampet var inte isen tjockare än c:a 10 centimeter och under strömmade vattnet.
Han fick nära känning med vanskligheterna och inte minst farligheterna att fiska runt inloppsvaken på Geven.
Som tur var gick det denna gång bra men lite fukt i strumpan som resultat men var försiktigta och lita aldrig på "gamla spår" och hål. Strömmen flyttar sig allt efter vattennivån går upp och ner och isen är inte att lita på.
Isdubbar och livlina är en billig livförsäkring.

Paddelkollegan var inte på kontoret i dag utan satt i bil mot Dalarna men passade ändå på att ringa in en rapport. Igår efter jobbet hade han åter varit uppe på släkt-tjärnen och denna gång hade han lyckan med sig. Förutom ett par rödingspinnar så landade han en 7 hg och avslutade med en kilos bit. Diger fisk.
Vi ska försöka lirka fram en tid när jag kan hänga med upp. Storrödingsfiske är aldrig fel :-)

Lagomt till helgen har nu solen gott i moln, vinden ökat och det varslas om snö. Synd!

Väder och vattenstånd Duved
Klockslag: 15.25
Temperatur: -2,1 grader
Vind: Sydostlig 10,4 m/s
Molnlighet: Mulet
Vattenföring: 8,7 m3/s
Skittfiske
Lunkan

Inga kommentarer: